Onderweg naar Feyenoord

Volksclub op Zuid
Auteur: Adri Vermaat | Uitgever: Just Publishers

22,99

Onderweg naar Feyenoord, volksclub op Zuid – Adri Vermaat

Over de supporters door dik en dun. Over de identiteit van de meest markante club van Nederland.
En over alle dingen die voor de supporters van Feyenoord de club meer maken dan een gewone voetbalclub.

Op zondag vormden voetbal en de Kuip voor mannen uit de Rotterdamse volkswijk Hillesluis een welkom verzetje na een week van hard werken voor weinig loon. Vanuit de Donkerslootstraat, met zijn neus tegen het raam, zag de kleine Adri Vermaat de mannen hun vaste gang naar Stadion Feijenoord maken.

Na afloop viel het resultaat van Feyenoord van hun lichaamshouding en gezichten af te lezen. Ze oogden fier en trots als hun club had gewonnen. Maar met gebogen tred en chagrijnig vol teleurstelling sjokten ze huiswaarts na een verloren middag. In de jaren zestig leefde heel Hillesluis intens mee en heerste er een speciale sfeer in dit Feyenoord-bolwerk.

Voor de jonge Adri Vermaat leidde die betrokkenheid tot een onvoorwaardelijke liefde voor Feyenoord. Dat ‘lot’ dankte hij niet alleen aan het romantische beeld dat de mannen in zijn straat opriepen. De oer-supporters en clubiconen die hij naderhand ontmoette, toen hij zelf zijn weg naar Feyenoord ging, completeerden voor hem het beeld van ware clubliefde.

Op biografische wijze beschrijft Vermaat de even ontroerende als invloedrijke betekenis die Feyenoord en het imposante stadion in vroeger jaren had voor vele tienduizenden jongens en mannen Maar de nostalgische Feyenoord-sfeer verdween voorgoed uit Hillesluis. Door een veranderende bevolkingssamenstelling ontstond in de wijk een nieuwe cultuur.

Journalist Adri Vermaat (1953) werkte 38 jaar bij dagblad Trouw, waarvan zes jaar als chef van de nieuwsdienst en de laatste drie jaar als Ombudsman. Zijn roots liggen in Hillesluis in Rotterdam-Zuid.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089753618 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Volksclub op Zuid

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

24-03-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Onderweg naar Feyenoord” te beoordelen