Onbekende kunstschatten

De Bundi-muurschilderingen in Rajasthan
Auteur: Hilde Lauwaert, Milo Cleveland Beach | Uitgever: Mercatorfonds

64,95

Dit rijkelijk geïllustreerde kunstboek belicht de uitzonderlijke waarde van de wandschilderijen van Bundi en wil de wereld waarschuwen voor de dreiging die boven deze schatten hangt.
Voor de auteur is dit een werk van kapitaal belang. De wandschilderijen van het Paleis van Bundi zijn de oudste en meest verfijnde van Rajasthan, en de beschilderde zalen behoren tot de opmerkelijkste van heel India.

De stad Bundi, in het uiterste zuiden van Rajasthan, heeft een traditioneel karakter kunnen bewaren dat naburige steden als Jaipur, Udaipur of Kota al lang verloren zijn.
De paleizen van Bundi, dat zoals veel bekende steden de hoofdstad van een prinselijke staat was, liggen tegen de flank van een berg waarboven een fort met indrukwekkende omwallingen uittorent. Slechts weinig Indiase staten kunnen op een dergelijke spectaculaire site bogen.
Van de late 16e eeuw tot de 19e eeuw bouwden en bewoonden de maharadja’s van Bundi paleizen die weelderig waren versierd met beeldhouwwerken en schilderijen en die nu tot de architecturale pareltjes van India behoren. De wandschilderijen van het Paleis van Bundi zijn de oudste en meest verfijnde van Rajasthan, en de beschilderde zalen, waarvan de meeste nog in uitstekende staat zijn, behoren tot de opmerkelijkste van heel India. Door hun visuele impact getuigen de soms overweldigende schilderijen van de macht van de oude vorsten van Bundi, hun dagelijkse leven, hun betrekkingen met de vorsten van het Mogolrijk en hun openheid voor culturele tradities die totaal verschilden van hun eigen tradities.
De paleizen, die decennialang gesloten en ontoegankelijk bleven, werden pas onlangs opnieuw voor de bezoekers opengesteld. Daar elk fotografisch onderzoek van de gebouwen en de schilderijen tot heden onmogelijk was, wordt dit een bijzonder belangwekkend boek.

Milo Cleveland Beach, museumdirecteur, lesgever en deskundige van de Indiase schilderkunst, wijdde talrijke boeken en lezingen aan de schilderijen van Rajasthan en het mogolhof en organiseerde er ook diverse internationale tentoonstellingen rond. Hij was directeur van de Arthur M. Sackler Gallery en van de Freer Gallery of Art, Washington D.C.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462300194 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De Bundi-muurschilderingen in Rajasthan

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

30-10-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Onbekende kunstschatten” te beoordelen