Machla

Auteur: Nine de Vries | Uitgever: Mozaïek

25,00

‘Kapernaüm, Israël, rond het jaar 30.’ Machla werkt hard in de leerlooierij van haar vader. Veel liever zou ze haar handen gebruiken om mooie patronen te weven, maar wie luistert er naar haar wensen? Haar vader in elk geval niet, hij kijkt nauwelijks naar haar om.
Machla’s hoofd zit vol vragen – waar is haar moeder? Waarom praat haar vader niet over haar? Langzaam dringt het bittere besef tot haar door – ze is aan haar lot overgelaten.
Dan regelt haar vader een huwelijk voor Machla. Ze zou dankbaar moeten zijn, maar ze voelt zich doodongelukkig.
Als ze een kind verwacht, wordt haar verlangen naar haar moeder nog groter. Machla besluit op zoek te gaan naar iemand die haar het ontbrekende verhaal kan vertellen. Dan trekt een vreemdeling de stad binnen, met een intrigerende boodschap. Een nieuwe tijd breekt aan! Maar is er ook een toekomst voor Machla?

Een meeslepende bijbels-historische roman over afwijzing en eenzaamheid én over genade.

Nine de Vries (1979) is freelance tekstschrijver en blogt voor vrouwenplatform sestra.nl.
In 2014 werd ze tweede bij een schrijfwedstrijd van ‘EO-Visie’.
‘Machla’ is haar debuutroman.

Nederlands Dagblad
Recensie door Linda Stelma

Machla is een heftig verhaal over geheimen, eenzaamheid en verdriet. Maar ook over vergeving en genade. Over de genezende kracht van liefde. Het laat zien dat het leven niet zo zwart-wit is. Wie bepaalt voor een ander mens wat goed is en wat niet? Wie bepaalt wie gestenigd moet worden?

Nine de Vries heeft talent. Ze schrijft een spannend verhaal zonder ongeloofwaardig te worden, een romantisch verhaal zonder zoetigheid. Ze zorgt ervoor dat lezen weer leuker wordt dan Netflix. Machla gaat in je hoofd zitten en gaat er niet zomaar weer uit. Dat is knap gedaan, zeker als je bedenkt dat dit een debuutroman is. Er zijn weinig Nederlandse auteurs die dit soort christelijke romans weten te schrijven. Nine de Vries is een naam om in de gaten te houden. (ND – Linda Stelma)

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789023996774 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

05-04-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Machla” te beoordelen