Kops

Worstelfenomeen aan de Weesperzijde
Auteur: Gerlof Leistra, Govert Wisse, Patricia Jimmink | Uitgever: Just Publishers

21,99

KOPS! Worstelfenomeen aan de Weesperzijde
Gerlof Leistra, Patricia Jimmink en Govert Wisse
Bert Kops is een van de grondleggers van de worstelsport in Nederland. Hij is opgenomen in de Hall of Fame van de vechtsport. Met zijn granieten lijf is hij geboren voor het worstelen. In de voetsporen van zijn legendarische vader Bert Kops sr wordt ook Bertje veelvoudig Nederlands kampioen. Met ca. 30 titels is hij een van Nederlands succesvolste worstelaars. Hij traint samen met Anton Geesink, Chris Dolman, John Bluming en Wim Ruska, grote namen en pioniers van de vechtsport in Nederland.
In 1972 werd Bert Kops uitgezonden naar de Olympische Spelen te München. Tijdens een actie van Palestijnse terroristen vonden Israëlische worstelaars de dood. Geschokt keerde Kops de Spelen de rug toe. Een ernstig ongeval belette daarna een internationale doorbraak.

Na zijn actieve carrière wordt Kops trainer in zijn eigen sportschool aan de Weesperzijde in Amsterdam. Senior kocht die sportschool ooit omdat hij bang was dat Bertje verstrikt zou raken in het criminele milieu. Junior ontpopt zich tot een succesvol coach van worstelaars, (kick)boksers en K1- en MMA-vechters. Maar ook Bekende Nederlanders, huisvrouwen en straatschoffies voelen zich thuis in sportschool Kops Gym.
In KOPS! vertelt Bertje openhartig en ongezouten over zijn passie voor het worstelen en andere vechtsporten, over de tol van de training, zijn sportvrienden, zijn roerige jaren op de Wallen als portier van Casa Rosso, zijn ‘akkefietjes’ met justitie en natuurlijk over zijn bijzondere familie. Intimi van Kops, van vechtsportlegende Chris Dolman tot tattookoning Henk Schiffmacher, kleuren dat beeld verder in.
KOPS is een nieuwe, ijzersterke sportbiografie, geschreven door de schrijvers van De Judovader.
Patricia Jimmink (1956) werkte jarenlang op de sportredactie van Haarlems Dagblad. Govert Wisse (1955) was sportverslaggever bij de GPD en Haarlems Dagblad. Gerlof Leistra (1959) is verslaggever voor Elsevier Weekblad en schreef veel over sport.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089758590 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Worstelfenomeen aan de Weesperzijde

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

20-05-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

1 beoordeling voor Kops

  1. 5 van 5

    Rein Krumme

    Geweldig boek geeft een mooie inkijk in Bert Kops zijn leven


Een beoordeling toevoegen