Karate Bert

De criminele carrière van een Rotterdamse meesterontsnapper
Auteur: Daniel M. van Doorn, Evert van der Zouw | Uitgever: Just Publishers

21,99

Het levensverhaal van een criminele meesterontsnapper

True crime auteurs Van Doorn en Van der Zouw, beiden ingewijden in de Nederlandse misdaadgeschiedenis, luisterden ademloos naar de verhalen van Bert Hartman. Met deze herinneringen, doorspekt met zijn karakteristieke droge humor, wist hij moeiteloos beide auteurs te overtuigen zijn levensverhaal op te tekenen.

Karate Bert is een rauwe criminele tijdreis van kattenkwaad in het naoorlogse Rotterdam tot internationale drugshandel in Marokko. Het levensverhaal van de ras-Rotterdammer is een rollercoaster van inbraken, kluizenkraken, wildwest-achtervolgingen en bloedstollende gevangenisuitbraken in binnen- en buitenland. Bekende en minder bekende namen uit het Nederlandse misdaadmilieu komen voorbij zoals Stanley Hillis, Slobodan Kostovski, Siegfried Saez, Anton Boersma en ‘Pistolen Tonny’ de Groot.

Veenhuizen, Veldzicht, Van Mesdag-kliniek, Koepelgevangenis van Haarlem. Hartman zag deze penitiaire inrichtingen allemaal van binnen. Zijn huzarenstuk werd de spectaculaire uitbraak uit de bajes van Leuven. Samen met een van Belgisch meest beruchte moordenaars sprong Hartman met een sprong-des-doods zijn vrijheid tegemoet. Karate Bert is een nieuw hoofdstuk in de misdaadgeschiedenis van Nederland.

Bert H. zegt na al die jaren vol overtuiging: ‘Mijn levensverhaal moet uitdrukkelijk niet worden geromantiseerd. Misdaad heeft niet geloond voor mij. Ik hoop met dit boek de lezers te overtuigen op het rechte pad te blijven.’

Evert van der Zouw (1976) en Daniel M. van Doorn (1986) verzamelen al vele jaren alle beschikbare informatie over misdaad en voetbalgeweld en over hun woonplaats Utrecht in het bijzonder. Na Crimineel Utrecht, Utrecht Hooligans en Moordstad bundelden ze opnieuw hun kennis en krachten.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089755254 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De criminele carrière van een Rotterdamse meesterontsnapper

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

16-08-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Karate Bert” te beoordelen