Holland Neutraal

De Nederlandsche Leger- en Vlootfilm
Auteur: Tom Sas | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

20,95

In het voorjaar van 1916 besloot de Nederlandse regering het nieuwe medium film in te zetten om de gereedheid van het gemobiliseerde leger en vloot in beeld te brengen. Deze eerste Nederlandse regeringsfilm was bedoeld om de eigen bevolking inzicht te geven in het dagelijks leven in de gemobiliseerde eenheden en om aan het buitenland de boodschap over te brengen dat de krijgsmacht gereed was de Nederlandse neutraliteit te verdedigen.

Holland Neutraal. De Nederlandsche Leger- en Vlootfilm werd in zes maanden geproduceerd door filmmaker Willy Mullens van de firma Alberts Frères. Op 9 januari 1917 ging de film in koninklijke première. In de daaropvolgende maanden stroomde het publiek massaal naar de bioscopen. De film werd uiteraard vertoond aan de gemobiliseerde eenheden en werd ook geëxploiteerd naar het buitenland.

In dit boek worden de wordingsgeschiedenis, inhoud en ontvangst van Holland Neutraal. De Nederlandsche Leger- en Vlootfilm uiteengezet.

Tom Sas (1980) is historicus. Hij doceert geschiedenis aan het ds. Pierson College in ’s-Hertogenbosch en werkt daarnaast als zelfstandig historisch onderzoeker. Hij publiceert met regelmaat over het thema Nederland en de Eerste Wereldoorlog. Zo droeg hij onder meer als auteur en redacteur bij aan de totstandkoming van de stad- en regiobundels Brabant en de Eerste Wereldoorlog (2016) & ’s-Hertogenbosch en de Eerste Wereldoorlog (2018), beide uitgegeven bij uitgeverij Aspekt. 

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463385398 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De Nederlandsche Leger- en Vlootfilm

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

130

Leverbaar

Wordt niet meer herdrukt

Uitgiftedatum

25-10-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Wordt niet meer herdrukt

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Holland Neutraal” te beoordelen