Bolwerk Brugge

Bezette stad in 14-18
Auteur: Sophie De Schaepdrijver | Uitgever: Hannibal

17,95

Tijdens de ‘Groote Oorlog’ lag Brugge niet aan het front. Toch was het een frontstad. Vanaf oktober 1914 vestigde het Marinekorps Flandern een hard bezettingsregime over stad en streek. De stad en haar ommeland werden uitgerust als basis voor de Duitse oorlog ter zee, zowel boven als onder water, en vormden zo het doelwit van Britse bombardementen. De Bruggelingen zaten tussen twee vuren. Toch waren zij geen passieve slachtoffers. Wat zij dachten en deden, en de keuzes die zij maakten, bepaalden mede het gezicht van de oorlog – en daardoor dat van de twintigste eeuw.

Dit tekstboek, geïllustreerd met tientallen foto’s en documenten, is de publicatie bij de historische tentoonstelling 14-18. Oorlog in beeld | Brugge in oorlog in de Stadshallen Brugge van 14 oktober 2014 tot 22 februari 2015, waarvan Sophie De Schaepdrijver curator is.

 Sophie De Schaepdrijver studeerde geschiedenis in Brussel en Florence en promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam in 1990. Ze woont en werkt in de Verenigde Staten, waar ze sinds 2000 moderne Europese geschiedenis doceert aan Penn State University. In 1997 publiceerde zij De Groote Oorlog, door recensenten geprezen als een vernieuwende blik op een ingrijpende oorlogservaring.

 

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492081049 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Bezette stad in 14-18

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

30-09-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Bolwerk Brugge” te beoordelen