Het verraad van Benschop

Verzet en vergelding in een boerendorp, februari 1945
Auteur: Bram de Graaf | Uitgever: Ambo|Anthos

21,99

In ‘Het verraad van Benschop’ reconstrueert Bram de Graaf nauwgezet deze gebeurtenissen en de impact ervan. Hij sprak met de laatste nog levende ooggetuigen en familieleden van de betrokkenen.

In ‘Het verraad van Benschop’ beschrijft Bram de Graaf hoe de Tweede Wereldoorlog genadeloos ingreep in het Utrechtse boerendorpje Benschop. In februari 1945, toen de oorlog bijna voorbij leek te zijn, doen de Duitsers een inval in het dorp. Ze weten waar ze moeten zijn: een vermomde man wijst de weg. Een groot aantal mannen wordt weggevoerd; de Duitsers fusilleren zeven van de gearresteerde mannen. Benschop blijft in shock achter. Eén vraag houdt allen bezig: wie of wat verraadde Benschop?

In ‘Het verraad van Benschop’ reconstrueert Bram de Graaf nauwgezet deze gebeurtenissen en de impact ervan. Hij sprak met de laatste nog levende ooggetuigen en familieleden van de betrokkenen. Zeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog doen de meesten pas voor het eerst hun verhaal.

Het Parool
Recensie

**** ‘De Graaf [brengt] nauwgezet in kaart hoe het toeging: onderduikers onderbrengen en voeden, illegale blaadjes maken, sabotage plegen. Maar ook hoe mensen leefden die niks met verzet of collaboratie te maken hadden: hoe konden ze hun bedrijf voortzetten, hoe stonden ze tegenover de bezetter?

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026334504 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Verzet en vergelding in een boerendorp, februari 1945

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

276

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

05-05-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het verraad van Benschop” te beoordelen