Geïllustreerde geschiedenis van Amsterdam

Auteur: Peter Rietbergen | Uitgever: Bekking & Blitz uitg.

24,90

‘Een ongewone hoofdstad’

Elk jaar bezoeken meer dan 17 miljoen toeristen van over de hele wereld Amsterdam: om aan boord te gaan van de boten die de legendarische grachten van de stad doorkruisen; om naar de statige, zeventiende- en achttiende-eeuwse herenhuizen te staren; om de sensatie van de goedkope en bijna legale wiet in de zogenaamde ‘coffeeshops’ te kopen en te ervaren; om een wandeling te maken langs de weinige straten die de rosse buurt van de binnenstad vormen en zich te vergapen aan de ramen waarin prostituees zich in de schaduw van een grote middeleeuwse kerk aan hun gretige ogen presenteren. Ze willen ook Rembrandts ‘Nachtwacht’ en de schilderijen van Van Gogh zien, die in de verschillende musea van de stad tentoongesteld worden. Ja, Amsterdam is beroemd over de vijf continenten: een metropool die veel van zijn ‘premoderne’ schaal en charme heeft behouden. Het is een samenvatting van wat specifiek is voor de Nederlandse cultuur en samenleving als geheel: de kleinschaligheid, het duidelijk burgerlijke karakter, en de tolerantie, al dan niet oprecht gemeend.

Dit boek betekent een schets van de bonte geschiedenis van Amsterdam vanaf het bescheiden begin in de ‘Lage Landen’ als kleine, dertiende-eeuwse doorvoerhaven, tot de hedendaagse stad die zowel nationaal als internationaal een grote rol speelt, zowel op economisch als op cultureel gebied.

Elk van de tien hoofdstukken behandelt drie hoofdthema’s: de economische ontwikkeling van de stad en haar demografische en sociale achtergrond en gevolgen; haar politieke geschiedenis, zowel intern als extern, dat wil zeggen: binnen de nationale en internationale context; en de meest opvallende institutionele kenmerken.

Het boek is zeer toegankelijk, omdat de vele specifiek geselecteerde illustraties naadloos aansluiten aan de tekst, zodat de lezer een dieper begrip van deze fascinerende stad kan krijgen.

Auteur: Prof. Dr. Peter Rietbergen

Geïllustreerd: in kleur
Uitvoering: Hardcover
Taal: Nederlands

Aantal pagina’s: 232

ISBN: 978 906109 5279

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789061095279 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

232

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

19-11-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Geïllustreerde geschiedenis van Amsterdam” te beoordelen