Gare du Nord

Verhalen over Frankrijk
Auteur: Philip Freriks | Uitgever: Uitgeverij Conserve

17,50

GARE DU NORD, het Parijse noordstation, is met name voor Nederlanders en Belgen de toegangspoort tot Frankrijk. Al
anderhalve eeuw lang. Een kopstation, dus iedereen stapt uit. Op de stoep aan het einde van de perrons begint de andere wereld. Overweldigend, onweerstaanbaar. Philip Freriks kwam er voor het eerst toen hij dertien was. Gare du Nord, terminus. Een omroepbericht als lotsbeschikking. Hij zou er zelfs in uniform op de nachttreinen naar Londen of Kopenhagen stappen. Met beleefde prevelementen.

Aankomst en vertrek, steeds weer nieuwe verhalen. Waargebeurd. Over treinen en Frankrijk dat altijd aan het spoor ligt. Over de republiek met haar schaduwkanten en heerlijke hebbelijkheden. Verhalen van toen nu weer nagereisd. Over Verlaine met de voeten op een stoofje, Jules Verne als notabel in Amiens, de Thalys op de frontlijn van de Eerste Wereldoorlog, de politicus als gesjochte jonker, Disneyland als ontsmet Tsjernobyl en het schip van de roze barones.

Philip Freriks (27 juli 1944, Utrecht) begon als 16-jarige middelbare scholier in de journalistiek en droomde toen al van Parijs. Hij was er slaapwagenconducteur, reclameman, student politieke wetenschappen en vooral correspondent. Eerst voor Het Parool, later de Volkskrant, en het NOS-Journaal. En bij een tussentijds verblijf in Nederland voor Le Monde. Vanaf 1 januari 1996 tot en met 18 december 2009 was hij presentator van het NOS Achtuurjournaal. Sinds de zomer van 2012 is hij presentator van de zeer goed bekeken quiz ‘De slimste mens’, KRO-NCRV.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789054291787 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Verhalen over Frankrijk

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

201

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

24-02-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Lezers over dit boek

Er zijn nog geen beoordelingen.


Beoordeel “Gare du Nord” als eerste: