Functie elders

Achter de schermen van een onstuimig crisisjaar
Auteur: Bart Maat, Leonard Ornstein | Uitgever: Boom

29,90

Het jaar 2021 begint met de val van het kabinet-Rutte naar aanleiding van de toeslagenaffaire. De chaos op het Binnenhof is compleet als de inmiddels beroemde foto van Bart Maat wordt gepubliceerd. Hij fotografeert op 25 maart verkenner Kajsa Ollongren die met haar paperassen onder de arm gehaast de Stadhouderskamer verlaat. Als Bart Maat inzoomt op het boven ste document is ‘Omtzigt, functie elders’ duidelijk te lezen.

Het werd een jaar van macht en tegenmacht, van inmiddels wel bekende frasen als ‘achteraf verkeerd herinnerd’ en ‘tefl onmannetje’. In alle chaos is Bart Maat steeds op het juiste moment ter plekke. Hij weet de achterkant van de Haagse politiek haarscherp in beeld te krijgen en breekt op meerdere manieren het politieke toneel open. Het woord ‘transparantie’ kreeg, bezien door zijn lens, een nieuwe betekenis. Leonard Ornstein zet in zijn verhelderende essay de gebeurtenissen uiteen die Bart Maat met zijn camera vastlegde. Daardoor ontstaat een fascinerend tijdsbeeld van een gedenkwaardig politiek jaar.

Bart Maat is freelance fotograaf voor ANP. Met zijn foto ‘Functie elders’ won hij de Zilveren Camera 2021, de ANP Nieuwsfoto van het jaar en de Prinsjesfotoprijs, de prijs voor de beste politieke foto van het jaar.

Leonard Ornstein is parlementair journalist en Binnenhofroutinier. Hij heet al vele boeken op zijn naam staan, waaronder Oorlogsgesprekken (2020) en De jonge Fortuyn (2012). Hij won eerder de Anne Vondelingprijs voor politieke journalistiek.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024455645 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Achter de schermen van een onstuimig crisisjaar

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-03-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Functie elders” te beoordelen