Een krachtig instrument

De Koninklijke Marechaussee 1814-2014
Auteur: Frank Bethlehem, Herman Roozenbeek, Jeoffrey van Woensel | Uitgever: Uitgeverij Boom

53,90

De Koninklijke Marechaussee bestaat in 2014 tweehonderd jaar.
Vanaf de oprichting op 26 oktober 1814 vervult dit militair politiekorps een belangrijke rol op het snijvlak van politie en krijgsmacht. Lag de nadruk tot aan de Tweede Wereldoorlog op civiele politietaken, daarna verschoof het accent naar de militaire politiezorg bij de landmacht en de andere krijgsmachtdelen in binnen- en buitenland.
De taak waarvan wellicht de meesten de Marechaussee kennen, is de personencontrole aan de grens, bijvoorbeeld op Schiphol.
Onder meer in de roerige jaren zestig, zeventig en tachtig was het Wapen – zoals de Marechaussee meestal werd aangeduid – een onmisbaar bijstandsinstrument, wat ertoe bijdroeg dat de Koninklijke Marechaussee vanaf 1988 een comeback in het politiebestel maakte.

Een krachtig instrument brengt de geschiedenis van de Koninklijke Marechaussee niet alleen tot leven in de tekst, maar ook in het rijk geschakeerde beeldmateriaal. Naast de talrijke foto’s en andere illustraties kunt u – met behulp van uw smartphone of tablet – diverse filmfragmenten bekijken.

Over de auteur(s):
Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) in Den Haag is een gespecialiseerd kennis- en onderzoekscentrum op het gebied van de Nederlandse militaire geschiedenis. Het Instituut publiceert wetenschappelijke studies, verzorgt onderwijs aan militaire opleidingsinstituten en universiteiten en maakt zijn verworven kennis en audiovisueel bezit toegankelijk voor een breed publiek.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089531599 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De Koninklijke Marechaussee 1814-2014

Auteur

, ,

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

29-10-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Een krachtig instrument” te beoordelen