De Tachtigjarige Oorlog

Van opstand naar geregelde oorlog 1568-1648
Auteur: A.M.C. van Dissel, H. Amersfoort, J. Hoffenaar, J.A. de Moor, P.M.H. Groen | Uitgever: Boom

79,95

De Tachtigjarige Oorlog markeert niet alleen het ontstaan van Nederland, het was ook het begin van de Nederlandse militaire geschiedenis. Dit boek is het eerste deel van de reeks Militaire Geschiedenis van Nederland. Wie kon in de eerste dagen van de Opstand in de Nederlanden tegen het Spaanse bewind voorzien dat dit zou leiden tot de splitsing van de Nederlanden? Wie kon vermoeden dat de Opstand de grondslag legde voor een onafhankelijke Noord- Nederlandse natie, met een land- en zeemacht die tot in de verste uithoeken van de wereld van zich deed spreken? Dit eerste deel van de reeks Militaire Geschiedenis van Nederland is als vanzelfsprekend gewijd aan de Tachtigjarige Oorlog, de oorlog die aan de wieg stond van de Nederlandse staat. Het laat zien hoe de Opstand in de Nederlanden uitgroeide tot een geregelde oorlog.

Zoals in alle delen van de reeks Militaire Geschiedenis van Nederland gaat dit boek diep in op het strijdverloop en tracht het te verhelderen hoe geld, bewapening en materieel, maar vooral het denken en doen van soldaten en zeelui de oorlogvoering bepaalden. Het resultaat is een prachtige studie waarin, op basis van nieuw onderzoek, tal van oude inzichten en vooronderstellingen worden bijgesteld en aangevuld.

Over de auteur(s): Petra Groen (redactie) en Adri van Vliet zijn verbonden bij het NIMH, Louis Sicking aan de Universiteit Leiden en Olaf van Nimwegen en Ronald Prud’homme van Reine zijn werkzaam als zelfstandig onderzoeker.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461054753 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Van opstand naar geregelde oorlog 1568-1648

Auteur

, , , ,

Uitgever

Aantal pagina's

400

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-06-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Tachtigjarige Oorlog” te beoordelen