De Sint-Jan te s’Hertogenbosch

Bouwgeschiedenis en bouwsculptuur 1250-1550
Auteur: Ronald Glaudemans | Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

39,95

De Sint-Janskathedraal van ‘s-Hertogenbosch is verreweg het rijkst gedecoreerde middeleeuwe kerkgebouw van de Lage Landen. De bouwsculptuur in en op de Sint-Jan kent onder meer de bekende luchtboogfiguren bijzondere verschijningsvormen die op andere kerken niet worden aangetroffen. Toch speelde het beeldhouwwerk in de verschillende publicaties die over de kerk verschenen een marginale rol.

In dit boek krijgt de rijke, maar steeds sterk onderbelichte bouwsculptuur van de kerk voor het eerst de aandacht die ze verdient. Niet alleen wordt het middeleeuwse beeldhouwwerk integraal beschreven. Ook wordt het chronologisch gepresenteerd in de context van de boeiende bouwgeschiedenis van de kathedraal. Dit levert niet alleen nieuwe perspectieven op de geschiedenis van het gebouw, het geeft soms ook een verrassende kijk op de datering van het beeldhouwwerk.

Over de auteur: Ronald Glaudemans is bouwhistoricus. Hij publiceerde al eerder over de Sint-Janskathedraal. In deze reeks verschenen eerder De Sint-Eusebiuskerk te Arnhem en De Sint-Maartenskerk te Doorn.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462580114 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Bouwgeschiedenis en bouwsculptuur 1250-1550

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

01-05-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Lezers over dit boek

Er zijn nog geen beoordelingen.


Beoordeel “De Sint-Jan te s’Hertogenbosch” als eerste: