De Prins

Willem van Oranje, 1533-1584
Auteur: Ronald de Graaf | Uitgever: Uitgeverij Karmijn

22,50

Wie was Willem van Oranje? Tijdgenoten beschreven hem als charmant, vrolijk en diplomatiek. Hij was iemand die graag de leiding nam, maar uit later onderzoek kwam naar voren dat hij daarbij fouten maakte. Hij kon berekenend zijn en zelfzuchtig. Was hij dan toch een opportunist, zoals de laatste jaren regelmatig in het nieuws is geweest?

Voor ‘De prins. Willem van Oranje, 1533-1584’ werden nooit eerder gebruikte bronnen onderzocht: in Duitse archieven vond Ronald de Graaf de persoonlijke correspondentie tussen Willem van Oranje en zijn boezemvriend, Günther van Schwarzburg. Deze Günther was niet alleen zijn belangrijkste vertrouweling, maar ook zijn zwager, de man die zijn leven redde en zijn partner in crime. De briefwisseling tussen Willem en Günther staat vol over oorlog en staatkunde, over vrouwen en het society-leven. Maar ze correspondeerden ook uitgebreid over’Hausmacht’ en religie.

In deze studie wordt een persoonlijk en intiem licht geworpen op het leven van de prins en zijn betekenis voor de Nederlanden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492168191 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Willem van Oranje, 1533-1584

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

29-03-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Prins” te beoordelen