De Lockheed-affaire

Nederlands eigen Watergate smeergeld en corruptie
Auteur: Gerard Aalders | Uitgever: Just Publishers

21,99

De beruchte Lockheed-affaire bracht in de jaren zeventig de regeringen van de Verenigde Staten, een aantal West-Europese landen, Azië en het Midden-Oosten in de grootst mogelijke verlegenheid.

Ook in Nederland veroorzaakte ‘Lockheed’ enorme beroering toen aan het licht kwam dat nota bene ‘onze eigen’ prins Bernhard zich had laten omkopen. Zo ontving hij begin jaren zestig 1,1 miljoen US-dollar aan steekpenningen van vliegtuigbouwer Lockheed. In 1974 verlangde Bernhard opnieuw een grote som geld, deze keer als Nederland zou overgaan tot de aankoop van de Lockheed P-3 Orion patrouillevliegtuigen.

Gerard Aalders beschrijft Bernhard als een man vooral zijn eigen belangen najoeg. Daarmee bracht hij zijn vrouw, koningin Juliana, in grote verlegenheid en de monarchie aan het wankelen. Want hoewel het harde bewijs voor de omkoping indertijd nooit is geleverd wees alles erop dat Bernhard wel degelijk smeergelden ontving. Die bewijzen vindt u in dit boek wél! Aalders plaatst het schandaal in een breed perspectief en gaat ook in op de zware straffen die buitenlandse regeringsleden kregen opgelegd voor hun corrupte gedrag. Bernhard kreeg géén straf maar slechts het verzoek voortaan geen uniform meer te dragen. De Lockeed-affaire is het resultaat van gedegen onderzoek in o.a. Washington.

Historicus en Oranje-deskundige Gerard Aalders was onderzoeker bij het NIOD. Hij schreef boeken over kartels, de Bilderbergconferenties, economische oorlogsvoering, inlichtingendiensten en het koninklijk huis. Diverse titels zijn vertaald.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089756039 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Nederlands eigen Watergate smeergeld en corruptie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-06-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

1 beoordeling voor De Lockheed-affaire

  1. Historiek

    “In het boek gaat Aalders – bepaald geen fan van monarchie en koningshuis, zoals uit tal van eerdere publicaties bleek – in op de vraag waarom Bernhard eigenlijk voortdurend jacht op geld maakte.” – Fons Kockelmans op Historiek

    Lees hier de hele bespreking


Een beoordeling toevoegen