De oorlogen van Napoleon (Elementaire Deeltjes)

Auteur: Mike Rapport | Uitgever: Athenaeum

15,00

Tweehonderd jaar geleden, in 1815, werd keizer Napoleon Bonaparte in de Slag bij Waterloo definitief verslagen. De oorlogen die Napoleon voerde tussen 1792 en 1815 zijn van grote betekenis geweest voor de geschiedenis van Europa. Veel landen waaronder Nederland zien Napoleons bewind zelfs als het startpunt van hun moderne geschiedenis.

In De oorlogen van Napoleon beschrijft Mike Rapport het ontstaan en verloop van Napoleons oorlogen, de manier waarop oorlogen toentertijd werden uitgevochten, en de sociale en politieke erfenis van deze oorlogen voor onze huidige wereld.

Meer delen uit de reeks Elementaire Deeltjes

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

170

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-05-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor De oorlogen van Napoleon (Elementaire Deeltjes)

  1. 5 van 5

    George Oomen

    Beknopt maar uitstekend beeld over Napoleon en zijn oorlogen in Europa tot en met 1815 (Waterloo), de latere impact hiervan op het Engeland, Duitsland/Pruisen/Polen, Oostenrijk, Rusland, de USA en Zuid-Amerika. Het boek gaat over gewone burgers, regeringen, soldaten, coalities, geopolitiek en nog vele andere onderwerpen. De invloed van Napoleon had nooit zo groot kunnen zijn zonder de veranderingen die al eerder in Frankrijk hadden plaatsgevonden door de revolutie in 1789.


Een beoordeling toevoegen