De lange schaduw van de duivel

Auteur: Dominique Bauer, Mikael Bauer, Raoul Bauer | Uitgever: Sterck & De Vreese

29,90

Geloof jij nog in de duivel? Tot ongeveer halfweg de achttiende eeuw was het stellen van deze vraag veelal een onzinnige uitglijder. Mensen geloofden in God, maar waren ook beducht voor satan.
In dit boek meandert het verhaal van de duivel dwars door eeuwen cultuurgeschiedenis, vanaf zijn discrete aanwezigheid in het boek Job tot zijn verweerd, metaforisch bestaan in de hedendaagse seculiere wereld. Zijn verhaal is dat van een ambigu en verborgen wezen, van een meester-illusionist die de nachtzijde van de cultuur belichaamt. In de loop der tijd verandert hij drastisch: van verleider in dienst van God die het aflegt tegen Christus en de vrije mens tot een quasi anti-God tijdens de heksenwaan. Hij sluipt de verbeelding van zijn slachtoffers binnen, tot hij zich stilaan terugtrekt als verborgen kracht in de natuur. Uiteindelijk verdwijnt hij ook daar, als een vreemd relict, en transformeert hij tot een literair-esthetische vertolking van de moderniteit.

Raoul Bauer (†2022) was een autoriteit inzake cultuurgeschiedenis. Zijn kinderen Dominique Bauer (KU Leuven), en Mikael Bauer (McGill University) voltooiden het boek postuum met de grootste zorg.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464711134 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

31-10-2023

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De lange schaduw van de duivel” te beoordelen