Cultuurgeschiedenis van de twintigste eeuw

Auteur: P.J. Prof. Dr. Bouman | Uitgever: Spectrum

20,00

Prof.dr. P.J. Bouman geeft een balans of liever een overzicht van ruim zestig jaar twintigste-eeuwse geschiedenis, gezien in vogelvlucht. Met bekwame hand ontwerpt hij een beeld dat even dynamisch is als de tijd die erdoor wordt opgeroepen. Het verhaal begint bij de wereldtentoonstelling van Parijs in 1900.
Het toont het onvermoeide streven van de mensheid naar het behoud van de geestelijke waarden, met in de zestig jaar die de auteur beschrijft drie stadia van culturele opbouw; deze ging door ondanks de destructieve onderbrekingen van de twee wereldoorlogen.

Uit de inhoud: Rondom de eeuwwisseling: La belle époque, wetenschap en techniek, naturalistische kunst, expressionisme, WO I – De jaren twintig: de ‘sfeer’ van het tijdperk – De jaren dertig: een harde tijd, het menselijk lot, kunst in het defensief, WO II – De tijd na 1945: van protest tot wantrouwen, kerk en geloof. 

Over de auteur: Pieter Jan Bouman was socioloog, econoom en historicus. In 1945 werd hij hoogleraar Sociologie in Groningen. Vooral zijn historisch gerichte publicaties – Revolutie der eenzamen, Vijfstromenland en In de ban der geschiedenis – bereikten een breed publiek. Daarnaast schreef hij enkele leerboeken.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789031506446 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-09-2008

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

90

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Cultuurgeschiedenis van de twintigste eeuw” te beoordelen