De Kempen bevrijd 1944

Auteur: Bernard Clymans, Frans Herwig Jansen, Gorik Goris | Uitgever: Davidsfonds/Infodok

22,50

Stilaan verdwijnen nu ook de laatste getuigen van de Tweede Wereldoorlog.
De geschiedenis van de bevrijding van de Kempen trekt na meer dan 70 jaar nog steeds de aandacht van velen: herdenkingen, evenementen, tentoonstellingen en lezingen.
Vele verhalen en beelden bleven bewaard: dagboeken, brieven, oude foto’s, kaarten: blijvende herinneringen aan wat er gebeurde tijdens de oorlog in eigen gemeente en streek. De aanwezigheid van het Duits leger in de Antwerpse Kempen heeft diepe sporen nagelaten, niet alleen in het landschap, in de steden en de gemeenten, maar ook in de herinneringen en familieverhalen van vele Kempenaars. Twee jonge bengels hebben in Beerse de bevrijding van 1944 van heel nabij meegemaakt, zoals zovelen in de streek. De militaire verhalen bleven hen boeien en prikkelen om meer te weten. Vooral de gedrevenheid om de betekenis van de bevrijding van de Kempen in de bredere context van een wereldwijde oorlog te kunnen begrijpen, leidde tot een zoektocht naar lokale en internationale bronnen en tot vele persoonlijke contacten in België, Engeland en Duitsland met ex-militairen en anderen die het van nabij meegemaakt hebben.
Dat was de inspiratie voor dit boek over de bevrijding van de Kempen.

Herwig Jansen (arts, wetenschappelijk onderzoeker en ondernemen) was altijd geboeid om het onbekende te ontcijferen en de oorlog in de Kempen op een persoonlijke wijze te kunnen ‘vertellen’.

Bernard Clymans (ingenieur met een militaire loopbaan) vond originele archieven via contacten met belangrijke getuigen.

Dit verhaal van de bevrijding van de Kempen werd deskundig gebundeld en aangevuld in een unieke uitgave door Gorik Goris, eveneens uit de Kempen, bekend historicus, schrijver en spreker over WOII.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059087521 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

176

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

08-06-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Kempen bevrijd 1944” te beoordelen