De geschiedenis van mijn onvoorstelbare ouderdom

Auteur: Lucas Zandberg | Uitgever: De Arbeiderspers

22,99

Renée, verarmde telg uit een voornaam geslacht, leidt samen met haar gezin een teruggetrokken bestaan op het Franse platteland. Ze lijkt als twee druppels water op haar moeder Hélène. Als deze onverwacht sterft bedenkt Renée samen met haar man een plan. Ze doen alsof niet Hélène maar Renée zelf is overleden. Renée neemt de identiteit van haar moeder aan, zodat het echtpaar geen erfbelasting hoeft te betalen. Het lijkt een briljant idee. Maar ze voorziet niet dat er geen weg terug is. Ze zal de rest van haar lange leven met de gevolgen moeten leven.
De geschiedenis van mijn onvoorstelbare ouderdom is een tragikomisch verhaal over leeftijd en identiteit, feit en fictie en het ontdekken van onvermoede talenten. Lucas Zandberg liet zich voor dit verhaal inspireren door de controverse rondom Jeanne Calment (1875-1997), de oudste mens ooit.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789029545631 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

29-03-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor De geschiedenis van mijn onvoorstelbare ouderdom

  1. 4 van 5

    Karel de Zwaan

    Dit is misschien geen écht geschiedenisboek, maar in dit boek komt wel veel geschiedenis voorbij, aangezien de hoofdpersoon belachelijk oud wordt. Het boek is bovendien losjes gebaseerd op het verhaal van Jeanne Calment, een Française die geldt als de oudste mens. Volgens het bevolkingsregister werd zij maar liefst 122 jaar en ruim vijf maanden. Maar of ze werkelijk zo oud werd als ze beweerde wordt wel betwijfeld. Iets dergelijks speelt ook in het onderhoudende boek van Lucas Zandberg dat is geschreven vanuit het perspectief van de ‘oude dame’. Prima roman (voor tussendoor) die echter niet direct beklijfd, mogelijk vanwege het gebrek aan echte interactie met andere personages. De lezer verblijft voortdurend in het hoofd van de oude dame en wordt geen enkel uitstapje gegund. Op den duur kan dat wat saai worden.


Een beoordeling toevoegen