Vleugels

Leven en werk van Simeon ten Holt
Auteur: Arie Vuyk | Uitgever: Uitgeverij Van Warven

19,95

Vleugels is de nieuwe biografie van componist Simeon ten Holt. Het boek is ontsprongen uit de behoefte van auteur Arie Vuyk om het hele oeuvre van Ten Holt opnieuw te belichten. Hij doet dit aan de hand van Simeons dagboeken. Een bron van informatie, maar ook informatie ‘aan de bron’.

Vleugels biedt inzicht in de ontwikkeling van het werk van Ten Holt als musicus, maar ook als mens en denker, toneelschrijver en dichter. Dat levert boeiende invalshoeken en verrassende facetten op. Het boek wil met name de onbekendere levensbeschouwelijke aspecten van Ten Holt over het voetlicht brengen.

Vleugels laat ook zien hoe de zoektocht van de componist door de tijden en muziekstromingen heen coherent is gebleven. Maar bovenal hoe de musicus trouw bleef aan zijn eigen kompas zonder zijn leer- en nieuwsgierigheid te beteugelen.

Vleugels laat ook de man zien, worstelend met het leven, worstelend met zijn gevoelens en zijn overtuigingen, maar niet in de minste plaats met zijn maatschappelijk engagement. Passages uit de dagboeken die Simeon, uit bescheidenheid, niet in zijn autobiografie heeft opgenomen, vinden hier een natuurlijke plaats.

‘Zelf heb ik nooit een meesterwerk geschreven. Hoe schrijf je een meesterwerk? Door het alleruiterste van jezelf te vergen. Zo diep kon of durfde ik nooit te gaan, Simeon ten Holt wel.’

Hans Dorrestijn

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493288331 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Leven en werk van Simeon ten Holt

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

176

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

21-12-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vleugels” te beoordelen