Vleugels

Leven en werk van Simeon ten Holt
Auteur: Arie Vuyk | Uitgever: Uitgeverij Van Warven

19,95

Deze nieuwe biografie van componist Simeon ten Holt is ontsprongen uit de behoefte van de auteur om het hele oeuvre van Ten Holt opnieuw te belichten aan de hand van zijn dagboeken die nu bij de NMI (Nederlands Muziek Instituut) te raadplegen zijn. Een bron van informatie, maar ook informatie aan de bron.

Het boek biedt inzicht met boeiende invalshoeken in de ontwikkeling van het werk en van Ten Holt als musicus, maar ook als mens, als denker, met soms verrassende facetten zoals toneelschrijver en dichter.

Deze biografie laat ook zien hoe, door de tijden en muziekstromingen heen, de zoektocht van de componist coherent is gebleven en hoe deze musicus trouw aan zijn eigen kompas bleef zonder zijn leer- en nieuwsgierigheid te beteugelen.

Dit boek laat ook de man zien, worstelend met het leven, zijn gevoelens en zijn overtuigingen, zijn maatschappelijk engagement. Passages uit de dagboeken die Simeon, uit bescheidenheid, niet in zijn autobiografie heeft opgenomen vinden hier een natuurlijke plaats.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493288331 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Leven en werk van Simeon ten Holt

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

176

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

02-01-2023

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vleugels” te beoordelen