The Colonial State in the Caribbean

Structural Analysis and Changing Elite Networks in Suriname 1650-1920
Auteur: J. Marten W. Schalkwijk | Uitgever: Amrit Consultancy

26,50

Prof. Dr. Marten Schalkwijk heeft een indrukwekkende sociologische studie verricht over de geschiedenis van Suriname. Zijn monumentale studie (500 pagina?s) is om verschillende redenen van groot belang. Het is de eerste studie van Suriname die persoonlijke netwerken in Suriname gedurende drie eeuwen heeft blootgelegd.
Niemand heeft eerder geprobeerd om de netwerken van planters, militairen, ambtenaren e.d. over zo?n lange periode met elkaar in verband te brengen. Hij past methoden uit de wiskundige sociologie toe om te illustreren hoe de verdeling van de macht in de koloniale samenleving plaatsvindt in de positie van individuele personen in sociale netwerken gebouwd op de basis van ras, huidskleur en klasse. Hij laat ook zien hoe deze netwerken in de loop van de tijd veranderen.
Waar veel historische studies over Suriname erg beschrijvend zijn, heeft Schalkwijk een theoretisch kader geconstrueerd over de koloniale staat om de evolutie van de Surinaamse samenleving te begrijpen.
Hij laat zien hoe de Joodse en marrongemeenschappen als een staat binnen een staat functioneren en hoe de koloniale staat werkt. In zijn gedetailleerde studie koppelt hij sociale gegevens over de bevolking, etniciteit, religie, en onderwijs met economische gegevens over producten, prijzen, invoer en uitvoer, belastingen, de overheidsbudgetten, het type van de aanplantingen en brengt ze samen met gegevens over instellingen, verenigingen en persoonlijke netwerken om de aard van de koloniale staat te begrijpen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789074897600 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Structural Analysis and Changing Elite Networks in Suriname 1650-1920

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

499

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

16-04-2011

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “The Colonial State in the Caribbean” te beoordelen