Metropolis

De grootste uitvinding van de mens
Auteur: Ben Wilson | Uitgever: Spectrum

49,99

Een kleurrijke reis door 7000 jaar geschiedenis en 26 wereldsteden

Ben Wilson laat in het geweldig geschreven Metropolis zien dat het leven in steden de kraamkamer van en de drijfveer achter de belangrijkste veranderingen was. In de tweehonderd millennia van het menselijk bestaan heeft niets ons grondiger veranderd dan de stad. Wilson vertelt het glorieuze verhaal van de bloei van de stedelijke mensheid, beginnend in Uruk, de eerste stad in 5000 v.C. Hij laat zien dat steden nooit een noodzaak waren, maar toen ze er eenmaal waren, creëerde de nabijheid van andere mensen een enorme kracht die uitvindingen, kunst en handel tot grote hoogte dreven – een snelkookpan voor vooruitgang en beschaving.

Wilson neemt zijn lezer mee langs de beroemde steden van de afgelopen 7000 jaar, van het beginnende burgerschap in het oude Athene, de wereldwijde handel in negende-eeuws Bagdad, de rol van Londense koffiehuizen bij het ontstaan van financiële markten, het moderne huiselijke comfort in het centrum van Amsterdam tot aan het flaneren in het Parijs van de belle époque. Ook kijkt hij naar de impact die wolkenkrabbers hadden en hebben in New York, naar het uitgestrekte landschap in Los Angeles en de recente ecologische vernieuwingen in Shanghai.

Levendig, erudiet en onweerstaanbaar: Metropolis is een grand tour langs menselijke prestaties.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000358816 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De grootste uitvinding van de mens

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

520

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-10-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

1 beoordeling voor Metropolis

  1. 5 van 5

    Historiek

    “Gevarieerd en informatief boek dat een even objectieve als enthousiaste ode vormt aan de stad als locatie van menselijke voortuitgang.” – Kevin Prenger

    Lees hier de hele bespreking


Een beoordeling toevoegen