Mens worden is een kunst

Vier etudes
Auteur: Rob Riemen | Uitgever: Athenaeum

25,00

Omdat de mens zelf niet wezenlijk verandert, kan en zal de geschiedenis zich telkens blijven herhalen; hetzelfde als altijd, maar anders. Mens worden is een kunst, het nieuwe boek van Nexus-directeur Rob Riemen, is een pleidooi voor humanisme – in de hoop dat wij eindelijk zullen leren van onze geschiedenis.

Onze identiteit zou de belichaming moeten zijn van waarden die aan alle mensen toebehoren en die de eenheid van de mensheid bewaren: onze mogelijkheid om in waarheid te leven, recht te doen, lief te hebben en iets moois tot stand te brengen. Alles wat mensen van elkaar onderscheidt (geslacht, ras, geloof, afkomst, nationaliteit, fysiek voorkomen) is aan die universele waarden van ondergeschikt belang.

In vier etudes onderzoekt Riemen de twee grote vragen van Socrates: ‘Wat is de juiste wijze van leven? En wat is een goede maatschappij?’ Mens worden is een kunst bestaat uit een etude over oorlog als leerschool, een over het overwinnen van domheid en leugens, een over moed en compassie, en een over de verlossing van angst.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789025316631 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Vier etudes

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

232

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

26-09-2023

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Mens worden is een kunst” te beoordelen