Mary Shelley en haar Frankenstein

Geschiedenis van een roman
Auteur: Janneke Budding | Uitgever: Brave New Books

16,75

In de wereldwijd rampzalige zomer van 1816 ontmoeten twee jonge Engelse dichters elkaar aan het schilderachtige Meer van Genève. Het zijn de beroemde en tegelijkertijd beruchte Byron en de rebelse dichter Percy Shelley. Beiden waren Engeland ontvlucht vanwege schulden en schandalen. Shelley in het gezelschap van zijn minnares, de piepjonge Mary. Zij is de dochter van Mary Wollstonecraft, feministe en schrijver, en de omstreden filosoof William Godwin.
Het is in die zomer aan het Meer van Genève dat Mary het idee krijgt voor haar roman die in 1818 uitkomt: ‘Frankenstein’. Het ‘Monster’ is daarin een beklagenswaardig wezen dat enkel door de hardvochtigheid van de mensen tot zijn gruweldaden komt.

‘Mary Shelley en haar Frankenstein’ vertelt de ontstaansgeschiedenis van Mary Shelleys beroemde roman. Daarnaast laat het zien hoe Victor Frankenstein en het Monster dat hij schiep door filmmakers, schrijvers en striptekenaars getransformeerd zijn tot archetypen. Deze archetypen hebben nog maar heel weinig te maken met de personages die Mary Shelley creëerde. Bovendien is in de toneelbewerkingen, de films en de strips een belangrijke boodschap van Shelleys Frankenstein verdwenen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789465012315 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Geschiedenis van een roman

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

76

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

01-03-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Mary Shelley en haar Frankenstein” te beoordelen