Leonora

De eerste hertogin van Gelre
Auteur: Agave Kruijssen | Uitgever: Z&K

20,00

Oude sagen, legenden en historische feiten komen samen in ‘Leonora’ van Agave Kruijssen, over de eerste hertogin van Gelre.

‘Leonora’ is het meeslepende verhaal over prinses Leonora van Engeland die als veertienjarig meisje wordt uitgehuwelijkt aan Reinoud II van Gelre, een weduwnaar van tegen de veertig. Tegen de achtergrond van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland probeert Leonora van haar huwelijk een succes te maken. Dat succes lijkt verzekerd nadat zij in korte tijd het leven schenkt aan twee zonen die het voortbestaan van de Gelderse dynastie veiligstellen. Maar dan begint Reinoud te dementeren en neemt zijn raadsheer Moliart de macht over. Zijn intriges hebben voor Leonora verschrikkelijke gevolgen.
In het verhaal zijn oude sagen, legenden en historische feiten vervlochten tot één aangrijpende geschiedenis, waarin verraad, hoop, volharding en ware liefde de ingrediënten vormen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789020551402 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De eerste hertogin van Gelre

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

10-10-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Leonora

  1. 4 van 5

    Suzanna

    Goed geschreven historische roman. Ik heb hem in 1 adem uitgelezen. Ook fijn dat een relatief onbekende vrouw uit onze geschiedenis dmv deze roman voor het voetlicht wordt gebracht. Alle lof voor Agave Kruijssen!


Een beoordeling toevoegen