Het Vuur van de Vreemdeling

Deel 1: 1666 De zeventiende eeuw door de ogen van een loods, een koopmanszoon, een matroos en een plateelbakker
Auteur: Mirjam Molenaar | Uitgever: Boekscout

23,50

Beleef de tweede Nederlands-Engelse oorlog, de ramp op het Vlie, de grote brand van Londen, seksualiteit, doopsgezind pacifisme, strijd om de koloniën, en de harde wereld van Fries blauw.

Onheilsprofeten voorspellen dat 1666 het duivelsjaar wordt, en voor Sytze, Thomas en Hidde is dat ook zo. De oorlog tussen Engeland en de Republiek zet hun vriendschap op scherp. Sytze, de zoon van een Terschellingse loods, ziet zijn volledige toekomst weggevaagd worden door een rampzalige aanval van Engeland. Als vluchteling belandt hij in Friesland. Zijn jeugdvriend Thomas is de zoon van een Engelse koopman. Het internationale contact tussen de twee families dateert al van lang voor de oorlog. Sytzes buurjongen Hidde tekent noodgedwongen als matroos voor de oorlogsvloot onder Michiel de Ruyter, en vecht tegen Engeland. Wat betekent de oorlog voor de vriendschappen? Hoe zit het met seksualiteit? En wat is het geheim van het astrolabium, dat Sytze van zijn stervende vader krijgt?

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464686722 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Deel 1: 1666 De zeventiende eeuw door de ogen van een loods, een koopmanszoon, een matroos en een plateelbakker

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

300

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

16-06-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

1 beoordeling voor Het Vuur van de Vreemdeling

  1. 5 van 5

    Rachel

    Eenmaal begonnen kon ik het niet meer wegleggen. Je wordt direct het verhaal in getrokken, het is prettig leesbaar, heeft interessante karakters en er is gedegen historisch onderzoek gedaan. Zowel de aangrijpende gebeurtenissen, tijdens gevechten op zee, als de productie van Fries blauw (plateel/keramiek) wordt heel mooi beschreven.
    Snel naar deel 2!


Een beoordeling toevoegen