Het opiumbed

Auteur: Ferdinand M. Bertholet | Uitgever: London Books

22,50

Nadat een Amsterdamse kunstenaar een antiek opiumbed heeft aangekocht, krijgt hij indringende visioenen over gebeurtenissen die zich honderdvijftig jaar geleden in China hebben afgespeeld. Geleidelijk kruipt hij in de huid van een student die tijdens een bezoek aan een bordeel hopeloos verliefd wordt op de beeldschone courtisane Kleine Bron. Zonder haar heeft zijn leven geen waarde meer.

Inmiddels vangt de kunstenaar een relatie aan met een jonge vrouw in wie hij zijn minnares van vroeger meent te herkennen. Wanneer hij haar waarschuwingen over de gevaarlijke invloed van het opiumbed in de wind slaat, verlaat zij hem. Nu staat de kunstenaar niets meer in de weg om zich ten volle over te geven aan de roes van gene zijde.

Ferdinand M. Bertholet (1952) is beeldend kunstenaar en verzamelaar van Japanse en Chinese kunst. Hij heeft vijf boeken gepubliceerd over de kunst en geschiedenis van China en exposeerde onder meer in The Bristish Museum in London, Musée Cernuschi in Parijs en het Museum für Asiatische Kunst in Berlijn.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493280960 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-02-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het opiumbed” te beoordelen