Herinneringen Van Een Doodgewone JONGEN Uit Amsterdam – NOORD

Auteur: Harry van Santen de Hoog | Uitgever: U2pi BV

17,50

Amsterdam-Noord ontstond in de jaren vanaf 1920 als een overloop voor Amsterdam. Naar Engels voorbeeld werden er tuindorpen gebouwd waar vooral arbeidersgezinnen werden gehuisvest. Opvallend is dat steeds meer mensen tegenwoordig uitwijken naar Amsterdam-Noord. Er zijn zelfs buurten waar de yuppen steeds meer de overhand krijgen. Is het omdat ze dan dichtbij hun werkplek wonen of is het ook wel gezellig om dichtbij een grote bruisende stad te wonen?
Amsterdam-Noord is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig stadsdeel, maar vroeger haalden veel Amsterdammers hun neus op als je zei dat je uit Noord kwam. Als noordeling was je geen echte Amsterdammer!
Harry van Santen de Hoog is in 1949 geboren in de Florabuurt tegenover de speeltuin, het zwembad en dichtbij het Florapark. Hij beschrijft zijn herinneringen over de periode 1950 – 1970 om te laten zien dat wonen in Noord niet echt een straf was. De schrijver is opgegroeid in een arbeidersgezin waar doorzettingsvermogen, plezier en saamhorigheid belangrijk waren om te slagen in het leven. En dat is gelukt!

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493240919 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

180

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

23-03-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Herinneringen Van Een Doodgewone JONGEN Uit Amsterdam – NOORD” te beoordelen