Helden van toen

Helden van toen

The Tielman Brothers en de Nederlandse rock-'n-roll 1957-1967
Auteur: Harm Peter Smilde | Uitgever: SWP, Uitgeverij B.V.
Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

21,00

De broers Reggy, Ponthon, Andy en Loulou Tielman zijn de ongekroonde pioniers van de Nederlandse pop- en rockmuziek. In de jaren vijftig van de vorige eeuw komen zij met hun versie van de revolutionaire rock-‘n-roll van Indonesië naar Nederland. Ze hebben overal lak aan en stappen gewoon met hun gitaar en drie akkoorden het podium op. Voor de lol, voor het geld en voor de meisjes.

Helden van toen neemt je mee in hun verhaal, naar hun tijd. Naar een Nederland dat maatschappelijk en cultureel op de helling staat. Naar de rauwe randen van de rock-‘n-roll-clubs in Duitsland waar The Tielman Brothers vooral optreden. Naar die helden van toen die een ereplaats verdienen in onze muziekgeschiedenis van nu.

Een biografie over de ongekroonde pioniers van de Nederlandse popmuziek.

“The Tielman Brothers, die naam moet absoluut met hoofdletters worden geschreven in de Nederlandse popgeschiedenis.” – Leo Blokhuis

“Ik heb The Tielman Brothers live gezien, zeker, in Palais de Danse. Ik wist niet wat me overkwam. Dat was de tijd toch een klein tikkeltje geniaal vooruit, eigenlijk wel, toch.” – Jan Akkerman

“Wij speelden gitaar omdat we The Tielman Brothers en andere Indo-bands hadden gezien. Als je begint met muziek maken, dan moet je toch helden hebben. En dat waren zij in die tijd.” – Rinus Gerritsen (Golden Earring)

Artikelnummer: 9789088507540 Categorie:
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

The Tielman Brothers en de Nederlandse rock-'n-roll 1957-1967

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

424

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

29-09-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Helden van toen” te beoordelen