Heinz Guderian

Opkomst en ondergang van de Duitse Panzerwaffe
Auteur: J.J. Brouwer | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

24,95

Geen generaal wist meer van tanks dan Heinz Guderian. Reeds voor de oorlog verdiepte hij zich eindeloos in de kansen van het tankwapen. Zijn doctrine zou heel Europa onderwerpen. Heinz Guderian is een van de grondleggers geweest van de Duitse ‘Panzerwaffe’.

Dit boek gaat in op de rol van Guderian bij de ontwikkeling van het denken over de toekomstige rol van de tank, een van de innovaties uit de Eerste Wereldoorlog. Het verhaal volgt Guderian in de jaren twintig en dertig tijdens het ontwikkelen van het concept van de Blitzkrieg en in zijn rol als bevelhebber in de Polenveldtocht, de meidagen van 1940 en de Ruslandveldtocht in 1941. Na zijn gedwongen vertrek uit het leger keerde Guderian in 1943 verrassenderwijs weer terug in de belangrijke positie van Inspecteur-Generaal van de Panzerwaffe.

Naast aandacht voor de persoon Guderian staat de opkomst en ondergang van de Panzerwaffe centraal. Er wordt ingegaan op de Duitse tactische doctrine, de organisatie van de Panzerwaffe, de verschillende tanktypes en de tanktactieken.

Jaap-Jan Brouwer (1957) studeerde medicijnen en rechten in Groningen. In het dagelijks leven is hij managing partner van CinC Management Consultants. Daarnaast schrijft hij boeken over militaire historie. Eerder verschenen van zijn hand: ‘Schaduwen in de woestijn, een diepgravende analyse van de ontwikkeling van de Britse en Duitse legers en hun confrontatie in Noord-Afrika’ en ‘Het oostfront, een verrassend nieuwe kijk op de strijd tussen Duitsland en de Sovjet-Unie’.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059116153 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Opkomst en ondergang van de Duitse Panzerwaffe

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

384

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-10-2010

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Heinz Guderian” te beoordelen