Groter dan het leven

De roekeloze avonturen van Jan Fabius
Auteur: Koen Vossen | Uitgever: Boom

29,90

Een verloren universum vol bedenkelijke opvattingen.

 

Een grotere avonturier dan Jan Fabius is in Nederland nooit geboren. Als oorlogscorrespondent was hij getuige van de Balkanoorlog van 1912-1913, bezocht hij de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog, kwam hij na een verhoor door Stalin in een Russische cel en overleefde hij ternauwernood de Japanse bombardementen op Shanghai. Als officier nam hij deel aan een chaotische vredesmissie in Albanië, vloog hij in de eerste Farman-vliegtuigen en raakte hij in Japanse krijgsgevangenschap.

Meer dood dan levend keerde hij terug naar Nederland, waar hij met zijn eigen weekblad een eenmansguerrilla tegen het establishment begon. Als overtuigd imperialist en nationalist kon hij het verlies van Nederlands-Indië moeilijk verkroppen en kwam daardoor in steeds radicaler vaarwater. In 1956 belandde hij in de gevangenis nadat hij als een van de eersten had bericht over de invloed van gebedsgenezeres Greet Hofmans op Paleis Soestdijk. Met zijn uitgesproken persoonlijkheid en controversiële opvattingen bleef hij tot aan zijn dood de ruzies en schandalen aan elkaar rijgen. In dit boek opent Koen Vossen het verloren universum van Jan Fabius, waarin stoutmoedige avonturen en bedenkelijke opvattingen voor het oprapen lagen.

 

Koen Vossen is politiek historicus en doceert politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij schrijft regelmatig in het Historisch Nieuwsblad en De Groene Amsterdammer. Zijn boek Rondom Wilders. Portret van de PVV was genomineerd voor de Prinsjesboekenprijs.

Over Rondom Wilders:

‘Het beste boek over Wilders en de PVV tot nu toe. – De Volkskrant *****

‘Etiketten en mythes verfrissend ontrafeld’ – Het Parool ****

‘De auteur blinkt uit in nuchterheid en degelijkheid’ – Trouw

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024466122 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De roekeloze avonturen van Jan Fabius

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

352

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

17-06-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Groter dan het leven” te beoordelen