Groningen in 3D

De stad in stereofoto's 1868-1940
Auteur: B. de Vries, Henk Wierts, Willem G. van Wijnen | Uitgever: Het Nieuwe Kanaal

22,95

In 1855 maakte Nederland voor het eerst serieus kennis met de sensatie van stereofotografie. Zo overweldigend was het effect, dat ons land geheel in de ban raakte van deze nieuwe werkelijkheidsillusie. Ook in de stad Groningen werd het publiek al snel op zijn wenken bediend. Op 4 mei 1856 adverteerde de fotograaf H. Jansen als eerste met ‘sterioscopische gezigten van geheel Europa’. De eerste Groninger ‘gezigten’ in stereo kwamen pas in 1868 op de markt. De maker was de bekende Groninger fotograaf Friedrich Julius von Kolkow. Hij bood ze te koop aan via kunst- en boekhandels. Andere fotografen volgden al snel.

Was vroeger voor het bekijken van die beelden een speciale kijker nodig, later werd een methode gevonden om beide stereofoto’s te laten samenvloeien tot één afbeelding, een zogeheten anaglyph, die moet worden bekeken met een rood/cyaan-bril om diepte te ervaren.

Voor deze uitgave zijn de mooiste stereofoto’s uit de collectie van de Groninger Archieven verzameld en omgewerkt tot anaglyphen. Een inleiding plus beschrijvende teksten maken – samen met het ingesloten brilletje – dit boeiende kijkboek over de stad Groningen compleet.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492457226 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De stad in stereofoto's 1868-1940

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

96

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

24-07-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Groningen in 3D” te beoordelen