De officier

Auteur: Robert Harris | Uitgever: Cargo

15,00

Op een ijskoude dag in januari 1895 wordt de Joods-Franse officier Alfred Dreyfus voor het oog van een woedende menigte van zijn zwaard en rang ontdaan en veroordeeld tot levenslange opsluiting op Duivelseiland. Dreyfus is schuldig bevonden aan spionage voor de Duitse aartsvijand.

Een van de toeschouwers is Georges Picquart, officier van de Franse geheime dienst. De slimme en vindingrijke Picquart krijgt de opdracht om een geheim onderzoek te leiden naar de Dreyfus-affaire. Enkele maanden later ontdekt hij dat de werkelijke spion nog steeds in het Franse leger actief is en hij zet een listige operatie in werking om hem in de val te lokken. Het resultaat van de operatie is echter vele malen schokkender dan verwacht: een spoor van corruptie en leugens leidt tot in de hoogste regionen van het Franse leger en de regering.

De memoires van Picquart lagen meer dan honderd jaar achter slot en grendel; ze vertellen het ware verhaal van een schandaal dat Frankrijk volledig op zijn kop zette.

Robert Harris (1957) is de auteur van internationale bestsellers als: Vaderland, Pompeii, Imperium, Lustrum en Geest. Zijn werk verschijnt in 37 talen. Hij woont met zijn vrouw en vier kinderen vlak bij Hungerford in het zuiden van Engeland.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789023491644 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

448

Leverbaar

Uitverkocht

Uitgiftedatum

01-06-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Uitverkocht

Druk

12

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De officier” te beoordelen