De grote Borneo-expeditie

Een uiterst onaangename en angstaanjagende overlevingstest
Auteur: Henk Schiffmacher | Uitgever: Just Publishers

21,99

De grote Borneo-expeditie – Henk Schiffmacher

Ruim honderd jaar geleden trok de Nederlandse arts en etnoloog dr. Anton Willem Nieuwenhuis door de binnenlanden van Borneo. In zijn boek Quer durch Borneo deed hij verslag van zijn ontdekkingstocht.
Geïnspireerd door dit boek treedt tattoo-artiest Henk Schiffmacher in de voetsporen van dr. Nieuwenhuis. Samen met zijn goede vriend Anthony Kiedis, de zanger van de rockgroep Red Hot Chili Peppers, rust hij een expeditie uit. Ze willen op Borneo op zoek gaan naar de oorsprong van de tatoeage. Hun voorbereidingstijd is echter kort.
Anton Nieuwenhuis deed vijftien maanden over zijn reis. Schiffmacher en zijn medereizigers trekken er ruim zes weken voor uit. Van te voren weten ze: ‘het is levensgevaarlijk, maar het is wel een tocht waarvan je denkt: als ik hier levend uitkom is het straks een goed verhaal.’ Daar is niets teveel aan gezegd. Eenmaal op Borneo blijkt de expeditie inderdaad levensgevaarlijk. Het wordt zowel voor Schiffmacher als voor Kiedis een bijna noodlottige tocht.
Kiedis vertelt later in Rolling Stone: ‘We zouden het hele eiland doorsteken. Het werd de meest angstaanjagende en onaangename overlevingstest waaraan ik mezelf ooit heb onderworpen.’ Geteisterd door blessures en infecties, belaagd door kruipend, zuigend, bijtend en stekend ongedierte hakken de mannen zich een weg door een bijna ondoordringbare jungle.
Schiffmacher zegt er nu zelf over: ‘Het was een enorm avontuur, maar wel een heel onverantwoord avontuur.’ In De grote Borneo-expeditie vertelt hij zijn belevenissen. Het is een cool boek voor stoere mannen. Dit is een gloednieuwe editie, aangevuld met nieuwe verhalen en bovendien met de foto’s die reisgenoot en ster-fotograaf Gerard Wessel indertijd maakte.

Henk Schiffmacher (1952) is een van ’s werelds bekendste tatoeëerders. Zijn vuistdikke tattoo-lexicon is een in vele landen een bestseller. Schiffmacher zet zich veelvuldig in voor goede doelen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089756947 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een uiterst onaangename en angstaanjagende overlevingstest

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-06-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De grote Borneo-expeditie” te beoordelen