De Facebookfaçade

De schokkende ontmaskering van het grootste socialemediaplatform ter wereld
Auteur: Frances Haugen, Mariëlle Steinpatz | Uitgever: Xander Uitgevers B.V.

24,99

De Facebookfaçade van Frances Haugen is een persoonlijk verhaal over leiderschap, ethiek en menselijkheid, en toont op schokkende wijze de ware aard van een van de grootste techbedrijven ter wereld.

In De Facebookfaçade vertelt Frances Haugen het schokkende verhaal over haar tijd bij Facebook. Stel je voor: je zit op de eerste rij bij de ontwikkeling van wereldveranderende technologie, maar het bezorgt je meteen een vreselijk gevoel van onbehagen. Het overkwam Silicon Valley-insider Frances Haugen. Dit is het spectaculaire insideverhaal van een vrouw die het in haar eentje opnam tegen Big Tech. Vastbesloten om ons te helpen de controle over onze levens terug te krijgen, geeft Haugen ons glashelder inzicht in de interne processen van het bedrijf dat de wereld in zijn greep heeft.

Haugen luidde de klok over Facebook door tienduizenden pagina’s aan documenten te kopiëren en openbaar te maken. Ze getuigde voor het Amerikaanse Congres en kreeg steun van president Biden. De documenten liegen er niet om: Facebook wist dat het algoritme door een onbedoelde aanpassing extremisme beloonde en weigerde deze fout op te lossen. Facebook wist ook dat gebruikers het medium inzetten om geweld, nepnieuws en vrouwenhaat te verspreiden en deed daar niets aan. Maar hoe is het mogelijk dat Haugen de enige was die het aandurfde om hiermee naar buiten te stappen?

De Facebookfaçade is even inspirerend als huiveringwekkend. Voor het eerst worden de duistere cultuur en schimmige praktijken van Facebook aan de kaak gesteld. Tegelijk vertelt dit boek het bijzondere verhaal van een jonge, intelligente vrouw die haar hele leven lang tegen de stroom invoer en uiteindelijk de wereld veranderde…

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401619752 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De schokkende ontmaskering van het grootste socialemediaplatform ter wereld

Auteur

,

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-06-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Facebookfaçade” te beoordelen