De Adriatische Zee

Een geopolitieke reis door Zuidoost-Europa
Auteur: Robert Kaplan | Uitgever: Spectrum

29,99

Geopolitiek expert Robert Kaplan over het verleden en de toekomst van Zuidoost-Europa

‘Kaplan is een soort rondreizende buitenlandpolitiekexpert die zijn zienswijze niet door zijn inlevingsvermogen laat beïnvloeden.’ The Wall Street Journal

In zijn nieuwe boek reist bestsellerauteur Robert Kaplan door de landen aan de Adriatische Zee, een regio die altijd een kruispunt van handel, culturen en ideeën is geweest. Waar berichten over het populisme en de vluchtelingencrisis het nieuws domineren, duikt Kaplan tevens dieper in de culturele en geopolitieke situatie van Zuidoost-Europa en ontdekt hij dat de grenzen tussen Oost en West juist hier lijken te vervagen.

In De Adriatische Zee gaat Kaplan op zoek naar antwoorden op vragen over de toekomst van Europa en verdiept hij zich in de vluchtelingencrisis, de strijd om fossiele brandstoffen en de terugkeer van de regio als internationaal handelscentrum. Zijn reis brengt hem ditmaal langs de Adriatische kust: van Italië, langs Slovenië, Kroatië, Montenegro en Albanië tot aan Griekenland. Het resultaat is een indringend verslag over deze essentiële regio in het Europese vasteland. 

Robert D. Kaplan schreef meer dan twintig boeken over buitenlandse politiek en reizen, waaronder Moesson en Balkanschimmen, waarvan wereldwijd vertalingen zijn verschenen. Hij is voorzitter van de afdeling Geopolitiek bij het Foreign Policy Research Institute en Senior Advisor bij Eurasia Group. Hij werd twee keer opgenomen in de Top 100 Global Thinkers van Foreign Policy.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000354184 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een geopolitieke reis door Zuidoost-Europa

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

416

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

24-03-2022

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Adriatische Zee” te beoordelen