Brons

Over glimmende schatten in mistige moerassen
Auteur: Linda Dielemans, Sanne te Loo | Uitgever: Fontaine Uitgevers

20,99

Denk aan het meest waardevolle dat je hebt. Het allerduurste, het allermooiste, het meest bijzondere. Dat zou je niet weggooien. Nooit van je leven. Maar in de bronstijd, zo’n vierduizend jaar geleden, was dat precies wat mensen deden. Brons was ontzettend kostbaar, en toch verdwenen prachtige sieraden en glimmende zwaarden in moerassen en rivieren.
Dit boek vertelt het betoverende verhaal van brons. Een verhaal vol spannende gebeurtenissen, geheimzinnige plekken en prachtige voorwerpen van duizenden jaren geleden. Je gaat met archeologen mee op onderzoek en ontdekt het grootste mysterie van de bronstijd: waarom gooiden mensen hun meest waardevolle spullen weg?

Geïnspireerd door het onderzoek van archeologieprofessor David Fontijn voert Linda Dielemans je mee naar een bijzondere tijd, die tegelijkertijd vreemd en vertrouwd is. De prachtige illustraties van Sanne te Loo laten de bronstijd op een magische manier tot leven komen.

Vanaf 10 jaar

Biblion
Recensie

Het is prachtig, kleurrijk vormgegeven met sprekende illustraties; ieder hoofdstuk heeft een andere kleur als thema. Elk hoofdstuk eindigt met een verhaal in de ik-vorm, geschreven vanuit het perspectief van een bronzen voorwerp.

NRC
Recensie

Ga er maar aanstaan: een non-fictiekinderboek over brons. Dat klinkt niet spannend, niet sexy, maar onpersoonlijk en ver weg, maar oh, wat kun je je daarin vergissen. Archeoloog en schrijver Linda Dielemans (1981) liet zich door de op de loer liggende taaiheid van het onderwerp niet weerhouden en dat leverde het aanstekelijke en voorbeeldige Brons op. (…) De combinatie, in Brons, biedt het beste van twee werelden, fictie en non-fictie: nooit gedacht dat een boek over brons zo boeiend kon zijn.

Reformatorisch Dagblad
Recensie door Hans Mijnders

Het prachtig uitgevoerde boek “Brons”, vol sfeervolle illustraties van Sanne te Loo, laat zien dat geschiedenis niet saai is. Integendeel! (…) Dielemans en Te Loo bewijzen dat een boek over brons van de eerste tot de laatste bladzijde kan boeien. De verhalen en de illustraties wekken de oude, bronzen voorwerpen tot leven en laten de lezers zien dat geschiedenis van alle tijden is.

Trouw
Recensie door Bas Maliepaard

Konden opgegraven voorwerpen maar praten, dan zouden ze heel wat geheimen over vroeger kunnen prijsgeven. Bijlen, sieraden en zwaarden uit de bronstijd (2000-800 v.Chr.) zouden ons kunnen vertellen waarom ze, ondanks hun kostbaarheid, werden weggegooid in rivieren en moerassen. (…) Over dat mysterie schrijft archeoloog Linda Dielemans het intrigerende ‘Brons’, dat alleen al door die originele onderwerpskeuze opvalt. Maar ook de uitvoering trekt de aandacht: glimletters op de kaft, geheimzinnige, soms spannende illustraties van Sanne te Loo, een prachtig kleurverloop door het boek heen, rotsgravures bij elk hoofdstuk en zelfs een paar ‘bronzen’ bladzijden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059568945 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Over glimmende schatten in mistige moerassen

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-06-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Brons” te beoordelen