Stappen door m’n stadsie

(on)bekend Utrecht in dertig heim-weetjes
Auteur: Iris Dijkstra | Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

27,95

Het ultieme boek voor de Utrechters, Utrechtenaren en Utrechtologen

Waarom heeft Utrecht zoveel werfkelders? Wat was de Snippenvlucht? Waarom verspringen de huisnummers aan de Nieuwegracht? Hoe komt ’t Wed aan zijn naam? En wie was Louis Hartlooper eigenlijk?

Allemaal vragen waar dit boek antwoord op geeft. Het boek neemt de lezer mee door de oude binnenstad van Utrecht en verhaalt over stadskastelen, de strijd tegen de pest, begijnen, de verdwenen Palmitentempel, brandspuithuisjes en nog veel en veel meer. Op een toegankelijke manier, maar degelijk onderbouwd en met vermelding van bronnen, komen dertig onderwerpen aan de orde. De meeste gaan over plekken in het centrum waar je misschien makkelijk aan voorbij loopt, maar waar een heel verhaal achter zit. Ook zijn er heim-weetjes over bekende en minder bekende Utrechters, over naastenliefde en bedrijvigheid, over opmerkelijke panden en over dingen die juist uit het straatbeeld verdwenen zijn.

Daarmee is het boek een must-have voor mensen die Utrecht nog niet zo goed kennen, maar ook voor stadsgidsen, historici en andere zogenaamde Utrechtologen. Want over onderwerpen als het kerkenkruis, Sint Maarten en de Utrechtse paus mag dan al veel geschreven zijn, maar hoe zit het nu echt? Je leest het allemaal in dit boek!

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462584679 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

(on)bekend Utrecht in dertig heim-weetjes

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

216

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

02-11-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Stappen door m’n stadsie” te beoordelen