‘Als het niet kan zoals het moet…’

Jan de Koning, een biografie
Auteur: Peter Bootsma | Uitgever: Boom

29,90

Jan de Koning (1926-1994) speelde een bepalende rol in de totstandkoming van het CDA – toen de partij nog de machtsfactor van weleer was. Via de Christelijke Boeren- en Tuindersbond werd hij actief in de ARP, waarvoor hij lid was van de Eerste en Tweede Kamer en van het Europees Parlement.

De Koning was vooral bekend vanwege zijn pragmatische politiek, verpakt met boerenwijsheden. ‘Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan’, was een van zijn gevleugelde uitdrukkingen. Als minister voor Ontwikkelingssamenwerking was hij een aartsengel voor Dries van Agt en hij ontwikkelde zich tot onmisbare steunpilaar voor Ruud Lubbers, in wiens eerste twee kabinetten hij minister van Sociale Zaken was. 

Voor deze biografie kreeg Peter Bootsma toegang tot vele tot nu toe onbekende bronnen, waaronder De Konings persoonlijk archief. Jan de Koning was een bijzonder aimabel mens. Dat wist hij te combineren met een groot gezag: een zeldzame combinatie in de politiek.

Politicoloog Peter Bootsma schrijft over naoorlogse geschiedenis. Hij publiceerde eerder over het kabinet-Den Uyl (met Willem Breedveld), over Dries van Agt, over de Molukse gijzelingsacties en over Pierre Lardinois.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024458264 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Jan de Koning, een biografie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

24-11-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “‘Als het niet kan zoals het moet…’” te beoordelen