info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Zij spioneerden tegen Engeland Zij spioneerden tegen Engeland

Zij spioneerden tegen Engeland

Operatie Lena, (1940-1941); tot mislukken gedoemd
Auteur: Jan-Willem van den Braak | Prijs: € 17.95

Snel overzicht

Vanaf de zomer van 1940 tot mei 1941 werden ongeveer twintig spionage-agenten van de Duitse Abwehr per boot of parachute afgezet in Engeland: Operatie Lena. Dit ter voorbereiding van de door Hitler geplande invasie van Engeland – die er echter nooit zou komen (en die Hitler vermoedelijk ook niet wilde. De Operatie werd een fiasco: alle agenten, op welgeteld één na, werden binnen de kortste keren gearresteerd. Een aantal van hen werd geëxectuteerd, anderen werden dubbelspion. Die ene spion wist vijf maanden op vrije voeten te blijven, waarna hij zelfmoord pleegde. Een van de leiders van de Abwehr zei na de oorlog beeldend dat de operatie ‘zum Scheitern verdammt war’: tot mislukken gedoemd. Anderen noemden het vanaf het begin een ‘Himmelsfahrtsmission’. De auteur beschrijft in dit spannende boek hoe deze operatie werd opgezet en uitgevoerd, waarbij aan het tragische lot van alle Lena-spionnen recht wordt gedaan. Hij maakt duidelijk waarom deze operatie na de oorlog zo lang vrijwel onbekend bleef. Tevens ontdekte hij dat de laatste Lena-agenten wellicht werden uitgezonden om een aanslag op Churchill te plegen resp. dat de missie van de allerlaatste, in mei 1941 uitgezonden agent, wellicht te maken had met de vlucht van Hitlers plaatsvervanger Rudolf Hess naar Engeland.

Jan-Willem van den Braak (Tilburg 1952) was werkzaam voor de ondernemersorganisatie VNO-NCW in zijn woonplaats Den Haag.

"Fascinerend, als ik niet met iets anders bezig zou zijn, zou ik er gebruik van willen maken voor een spannende, authentieke oorlogsthriller"
- Tomas Ross over "Spion tegen Churchill"

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 17,95

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Oorlog en vrede
Tweede Wereldoorlog
Spionage

Extra informatie

Uitgever Aspekt B.V., Uitgeverij
Pagina's 180
ISBN 9789463383783
Verschenen 28-05-2018
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: