info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

WO I

Een geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Auteur: William Kelleher Storey | Prijs: € 18.99

Snel overzicht

In een compact, maar volledig verhaal verkent WO I de wereldoorlog vanuit een totaalperspectief. William Kelleher Storey schetst de oorlog vanuit het menselijke gezichtspunt; hij beschrijft de rol van individuele beslissingen en ervaringen, alsmede milieu- en technologische factoren zoals voeding, aardrijkskunde, mankracht en wapens in het wereldwijde conflict. Hij stelt dat de oorlog de manier waarop mensen omgaan met het landschap en nadenken over technologie en milieu sterk beïnvloed heeft.
Voor de oorlog zag Europa technologie als een modern instrument en het landschap als iets wat veroverd, verdeeld en geregeerd diende te worden. Tijdens en na de oorlog werden de kosten van verovering en vooruitgang hoger en hoger, waardoor grote twijfel ontstond over de waarde ervan. Soldaten kregen last van ernstige persoonlijke moeilijkheden, lichamelijk letsel of bezweken psychologisch door de door technologie veroorzaakte omstandigheden. Hoewel mensen nog steeds dachten dat technologische vooruitgang nuttig was, had men na de oorlog een scherper besef van de kosten van de moderniteit.
Storey's behendige verwerking van de rol van milieu en techniek in de traditionele thema's verrijkt het begrip van de sociale, politieke en militaire geschiedenis van de oorlog - niet alleen bij de deelnemers aan de oorlog, maar overal ter wereld.


NBD
Recensie door Dr. H.W. Bomert

Het is niet eenvoudig om in de stroom aan boeken over de Eerste Wereldoorlog met een originele invalshoek te komen. Toch is de Amerikaanse historicus Storey daarin geslaagd.
In deze vooral voor een academisch publiek geschreven geschiedschrijving van de Eerste Wereldoorlog stelt de schrijver twee aspecten centraal: enerzijds de technologische innovaties (met de achterliggende gedachte dat technologie niet alleen vooruitgang brengt, maar ook de negatieve gevolgen in zich draagt) en anderzijds de invloed van de oorlogvoering op de leefomgeving van de mens (en de wijze waarop vooral soldaten deze beleven).
Waardevol is ook de aandacht die Storey besteedt aan de oorlogvoering buiten Europa. Waar veel boeken vooral ingaan op de oorlog in (West-)Europa, in het bijzonder de loopgravenoorlog, staat dit boek ook stil bij de Oost- en Zuid-Europese fronten, maar ook bij de minder bekende geschiedenis van de oorlogvoering in Afrika en het Midden-Oosten.
Een index en een uitgebreide bibliografie complementeren deze geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 18,99

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Oorlog en vrede

Extra informatie

Uitgever BBNC uitgevers POD
Pagina's 224
ISBN 9789045314792
Verschenen 03-07-2013
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: