info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Voor God en vaderland

Een Belgisch priester, zijn verzetsgroep en een postduif tijdens WOII
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Auteur: Gordon Corera | Prijs: € 22.50

Snel overzicht

Iedereen heeft al gehoord van de Britse geheime diensten MI5 en MI6. Maar wie kent MI14(d), de Secret Pigeon Service die tijdens de Tweede Wereldoorlog met postduiven berichten overbracht uit het bezette Europa? In het noordwesten van Frankrijk, België en Nederland wemelde het van de duivenmelkers. Enkelen van hen smokkelden, door middel van kleine kokertjes die aan de poten van de vogels bevestigd werden, belangrijke informatie over de Duitse bezetter naar de Britse legerleiding.

Belgische spilfiguur in MI14(d) was de priester Jozef Raskin. De belezen en bereisde man schopte het tot raadgever van koning Leopold III en was voor de Tweede Wereldoorlog legeraalmoezenier in de Belgische rangen. Na de capitulatie van België in 1940, werd hij leider van een verzetsgroep, Leopold Vindictive 200, die de naam droeg van zijn geliefde vorst. Met zijn kennis van radiografie luisterde hij gesprekken van de Duitsers af en via de Secret Pigeon Service bezorgde hij onder andere gedetailleerde plannen van de Duitse kustversterking aan de geallieerden. Maar in 1942 werd hij door de Gestapo gearresteerd en een jaar later werd hij onthoofd in Dortmund.

Auteur Gordon Corera vertelt de heldhaftige geschiedenis van priester Jozef Raskin en andere Belgische spionnen die hun leven riskeerden bij het versturen van geheime berichten met postduiven.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 22,50

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Oorlog en vrede
Tweede Wereldoorlog
België

Extra informatie

Uitgever Horizon
Pagina's 304
ISBN 9789492626578
Verschenen 14-02-2018
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: