Verlies niet de moed

Auteur: Hella de Jonge | Uitgever: Uitgeverij De Bezige Bij b.v.

18,99

‘Verlies niet de moed’ zijn de laatste woorden van de grootmoeder van Hella de Jonge. Een afscheidsgroet voordat ze werd afgevoerd naar Auschwitz. Het dunne velletje waarop die met potlood geschreven is, vond Hella de Jonge onlangs in een van de dozen die haar vader, de schrijver Eli Asser, bij een verhuizing weg had willen doen, omdat de inhoud hem te zeer met de oorlog confronteerde.
Ze raakten er de maanden daarna over aan de praat, en over hun gemankeerde relatie. Hella de Jonge nam haar vader mee naar Apeldoorn, naar de sloot die hij samen met zijn vrouw oversprong: de vrijheid tegemoet. Hella heeft deze momenten op een grandioze wijze weten vast te leggen op film.
In het begeleidende boek beschrijft ze hoe de documentaire, die zijn première op het idfa in Tuschinski beleefde, tot stand is gekomen. Met dezelfde openhartigheid als in Los van de wereld en Spring rondt ze daarmee haar zoektocht naar haar wortels af.

Deze uitgave bevat naast het boek ook een DVD met de gelijknamige film.

‘Had hij ooit samen met mijn moeder in die doos gekeken? Had zij toen het afscheidsbriefje van haar moeder Lientje gezien met de laatste woorden: ‘Verlies niet de moed’?’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789023493662 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

06-04-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

1 beoordeling voor Verlies niet de moed

  1. Historiek

    “Laat vreugde winnen van verdriet”, is het motto van Hella en Freek en dat bewijst zich ook in dit boek en deze documentaire. Hoe tragisch het familieverleden ook is, deprimerend zijn beide werken zeker niet. Het is bijvoorbeeld geestig hoe Hella in haar boek het ouder worden van haar vader beschrijft en de ongemakken die daarbij komen kijken. Tezamen vormen het prettig geschreven boek en de mooi gefilmde documentaire een nuchter, maar diep ontroerend portret van een familiegeschiedenis en van hoe een oorlogstrauma doorwerkt op de tweede generatie.” – Kevin Prenger

    Lees hier de hele bespreking


Een beoordeling toevoegen