info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Vantoen.nu Mozart, portret van een muziekgenie

Auteur: W. Paap | Prijs: € 20.00

Schrijf de eerste review over dit boek

Snel overzicht

De belangstelling voor Mozarts muziek is heden ten dage groter dan zij ooit geweest is. Niet alleen in de concertzaal wordt zijn werk veelvuldig ten gehore gebracht, maar ook grammofoon, radio en televisie doen op enorme schaal mee aan de verspreiding van zijn muziek. De fijne, doorzichtige instrumentatie van Mozarts werk leent zich namelijk bij uitstek voor overbrenging door middel van de microfoon.

Het leven van Mozart was spannender en aangrijpender dan een romanschrijver het ooit zou weten te verzinnen. Doordat hij veel reisde en veel brieven schreef (de meest boeiende brieven die een musicus ooit uit de pen vloeiden), weten wij vrij veel aangaande zijn leven. De edele, levendige, diepe persoonlijkheid van dit muziekgenie zal nimmer geheel ontraadseld worden; ook zijn grote produktiviteit binnen zulk een kort levensbestek zal altijd een wonder blijven. Toch hebben de kenners van zijn muziek steeds weer behoefte om door te dringen in dit mysterieuze kunstenaarsbestaan.

Dit boek van Wouter Paap is niet de 'zoveelste' biografie, maar het is een liefdevolle poging om uit de vele aspecten van Mozarts leven en werk een portret te tonen, dat hem tekent in het milieu van zijn tijd. In dit portret zijn de mens en zijn muziek met elkander verwezen: van de mens wordt voortdurend overgegaan op zijn muziek, en van zijn muziek uit wordt de mens Mozart belicht. Van Wouter Paap is dikwijls gezegd dat hij de kunst verstaat om op eenvoudige, voor iedereen bestaanbare wijze over het wezen der muziek te schrijven. Dit boek over Mozart is noch romantiserend, noch muziekwetenschappelijk. Het is ontstaan uit een intensieve omgang met Mozarts muziek en het heeft geen andere bedoeling dan de kijk op Mozarts persoonlijkheid te verhelderen en de aandacht voor zijn muziek te verscherpen en te verdiepen.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 20,00
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Gratis bezorging vanaf € 19,75 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Muziekgeschiedenis

Extra informatie

Uitgever Spectrum
Pagina's Onbekend
ISBN 9789031503155
Verschenen 17-09-2008
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000
Product lengte 210 mm
Product breedte 135 mm
Product hoogte 18 mm

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit boek

Uw mening

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: