info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Tussen Maas en Mijn

Auteur: | Prijs: € 34.50

Schrijf de eerste review over dit boek

Snel overzicht

Samen met de dienst Erfgoed van de provincie Limburg en met fotograaf Nick Hannes maakte Openbaar Kunstbezit Vlaanderen een fotoboek waarin niet minder dan 44 Limburgse erfgoedplekjes in beeld worden gebracht in 122 foto's. Niet zomaar gefotografeerd, maar door de ongefilterde lens van fotograaf Nick Hannes.
Hij maakte naam met zijn onverbloemde reeks over de Middellandse zee en de verschillende landen errond. Deze keer was het een reis tussen Maas en mijn, door vier seizoenen, langs 190 plaatsen in 44 Limburgse gemeenten. Tussen zijn eerste en laatste foto's zit een onderbroken reis van elf maanden, die uiteindelijk afklokt op 14. 000 kilometer. Vaak met de camper, waarin hij, geparkeerd onder de kerktoren van menig Limburgs dorp, onopgemerkt de nacht doorbracht. Voor Nick herinneren historische gebouwen en monumenten aan het verleden. Het lijkt wel of ze er altijd hebben gestaan en er altijd zullen blijven staan. Als een ijkpunt, een houvast. Ze worden geconserveerd en gerestaureerd, maar ook gebruikt en herbestemd.
Erfgoed leeft en beweegt. Het is de brug tussen vroeger en nu. Fotografie werkt volgens hem gelijkaardig. Het zet de tijd stil, herinnert aan vroeger en bewaart voor later. Daarom vindt Nick Hannes het waardevol om de tijdsgeest vast te leggen. Hedendaagse architectuur, de mode in het straatbeeld, het design van auto's of reclame-affiches lijken vandaag banale details, maar zijn de curiositeiten van de toekomst. "Dit boek is geen catalogus van Limburgs erfgoed, noch een toeristische gids. Het is evenmin een top honderd van de belangrijkste bezienswaardigheden in de provincie. Deze verzameling foto's wil meer tonen. Eerder dan het erfgoed an sich, staat de beleving ervan centraal." De aandachtige kijker zal merken dat heel wat foto's zijn genomen vanuit een hoger standpunt. "Deze foto's zoomen uit en geven context mee. Ze zetten historische gebouwen en monumenten niet op een verheven voetstuk, maar tonen erfgoed in hun omgeving en hun tijd. Ze reduceren het onderwerp niet tot een pittoreske postkaart die het erfgoedstuk isoleert, maar laten het ruimere Limburgse landschap zien, de natuur en de stad, en hoe de mens zich daartoe verhoudt."

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 34,50
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Gratis bezorging vanaf € 19,75 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Fotoboeken
Limburg

Extra informatie

Uitgever Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen vzw
Pagina's 192
ISBN 9789492455093
Verschenen 24-05-2018
Productvorm Harde kaft
Datum verschijning 00-00-0000
Product lengte 305 mm
Product breedte 270 mm
Product hoogte 23 mm

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit boek

Uw mening

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: