info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Tilli's verhaal

Mijn gedachten zijn vrij
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Auteur: Tilli Schulze | Prijs: € 24.99

Snel overzicht

Tilli Horn is dochter van een boerenfamilie en pas vijf jaar oud wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Ze woont in een klein dorpje in het oosten van Duitsland. De gezinsleden van de familie Horn zijn zeker geen aanhangers van de nazi's, maar kunnen weinig doen. Tilli wordt gedwongen om lid te worden van de Hitlerjugend en deel te nemen aan propagandabijeenkomsten. Als de oorlog feller wordt, ondergaat ze bombardementen vanuit de lucht en leeft voortdurend in doodsangst. Aan het einde van de oorlog bezetten de Russische soldaten haar dorp. Om aanranding te voorkomen, verstopt de elfjarige Tilli zich met een dozijn andere meisjes maandenlang op een geheime zolder. De krappe ruimte is slechts een meter hoog en onverlicht.

Tilli's verhaal vertelt gedetailleerd wat normale Duitse kinderen zoals Tilli Horn ondergingen tijdens het bewind van zowel Hitler als Stalin. Deze meeslepende memoires tonen hoe het is voor een jong meisje om op te groeien in een omgeving waar het niet mogelijk was om vrij te denken.

Tilli Horn Schulze werd geboren in Dölitz, Duitsland, in 1934. Ze was vijf toen de Tweede Wereldoorlog begon, elf toen hij eindigde en zestien toen ze vluchtte naar West-Duitsland. Op haar achttiende emigreerde ze naar Amerika. In 1954 trouwde ze en ze kreeg twee kinderen. Tilli Horn Schulze overleed in oktober 2017.

Lorna Collier is een bekroond schrijver. Haar werk heeft gestaan in veel grote kranten en op bekende websites. Ze levert regelmatig bijdragen aan de Chicago Tribune. Lorna schrijft over vrouwenzaken, gezondheid, opvoeding, onderwijs en technologie. Ze is cum laude afgestudeerd aan de universiteit van Nothern Illinois in 1983.

NBD Biblion
Recensie door Drs. Madelon de Swart

Tilli (ik -figuur, 1934) vertelt hoe ze als kind opgroeide in een groot gezin op een kleine boerderij in het dorp Dölitz het oosten van Duitsland tijdens de tweede Wereldoorlog. `toen de nazi's in september 1939 Polen binnenvielen, was haar vader anti-Hitler. Haar gematigder moeder volgde uit praktische overwegingen de nazi-regels, omdat ze bang was dat anders een van haar zoons die doof was en niet in de nazi-ideologie paste, er de dupe van zou worden. Tilly's kindertijd wordtsteeas meer beheerst door oorlog en nazi-wetten, toenemende schaarste en armoede. Als Dölitz tenslotte wordt bevrijd door de Russen volgt een nieuw schrikbewind en de scheiding van Oost- en West-Duitsland. In 1950 naar West-Duitsland ontsnapt, kan ze emigreren naar de Verenigde Staten. Daar getrouwd met een andere Duitse emigrant, vertelde ze haar ervaringen aan een journaliste die erg goed kruipt in de huid van het kind dat Tilly was en daardoor oprecht en boeiend haar ervaringen beschrijft. Haar goedvertaalde verhaal geeft een indringend beeld van de invloed van oorlog op een kindertijd in een dorpje in het oosten van Duitsland. Met een katern zwart-witfoto's

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 24,99

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Oorlog en vrede

Extra informatie

Uitgever BBNC Uitgevers
ISBN 9789045320724
Verschenen 02-11-2016
Productvorm Harde kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: