info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Tijd terug

Opgroeien in de jaren 50-60
Auteur: Hilma Bruinsma | Prijs: € 19.90

Schrijf de eerste review over dit boek

Snel overzicht

Beeldend geschreven generatieverhaal over opgroeien in de jaren 50 - 60 in de stad Gorinchem. De verhalen overstijgen het lokale en bieden een spiegel in de tijd. De vrijheid van eindeloos buitenspelen en kattenkwaad uithalen. Over de overgang naar de moderne tijd waar alles losser werd en grenzen werden verkend. De opkomst van de jongerencultuur met muziek, dansen, drinken en brommers. Over botsen met ouders en met de politie. Ook de naoorlogse armoede komt aan bod.
Verhalenverteller Kees Hocque en schrijfster Hilma Bruinsma bezoeken de plekken in de stad waar de verhalen zich afspelen. De gesprekken en herinneringen resulteren in een blik in het verleden en een blik in het nu. De vele foto's en knipsels maken Tijd terug tot een boeiend lees- en kijkboek.

Tijd terug is een verzameling verhalen over opgroeien in de jaren vijftig zestig van de geboren en getogen Gorcummer Kees Hocque. Met schrijfster Hilma Bruinsma doorkruist hij de stad Gorinchem naar de plekken waar zijn herinneringen zich afspelen. Het levert een reis in de tijd op waarbij het historische stadsbeeld met levendige verhalen wordt bezield.
Tijd terug is een beeldend verteld generatieverhaal waarin iedereen die in die tijd opgroeide zich herkent. Het is niet alleen een spiegel in de tijd maar laat ook zien dat gebeurtenissen in je jeugd weerklank vinden in het hier en nu, ze bepalen hoe en wie je nu bent. De herinneringen en gesprekken, de vele foto’s van toen en van nu, de advertenties en krantenknipsels leveren een lees- en kijkboek op dat van begin tot het eind boeit.
Lezersreactie: ‘Tijd terug roept allerlei herinneringen op en is een prachtig historisch document. Het boek geeft een goede indruk van hoe het toen was. Het leest makkelijk weg en de aandacht verslapt geen moment, ik heb het achter elkaar gelezen en kijk er nog regelmatig even in’.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 19,90
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Gratis bezorging vanaf € 19,75 euro - Levering in Nederland en België

Extra informatie

Uitgever punTaal
Pagina's 130
ISBN 9789081755528
Verschenen 18-12-2016
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000
Product lengte 240 mm
Product breedte 170 mm
Product hoogte 10 mm

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit boek

Uw mening

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: