info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Thomas en Heinrich Mann, diplomaat schrijver contra schrijverschap als politiek wapen Thomas en Heinrich Mann, diplomaat schrijver contra schrijverschap als politiek wapen
  • Voorkant Voorkant

Thomas en Heinrich Mann, diplomaat schrijver contra schrijverschap als politiek wapen - monografie

Diplomaat schrijver contra schrijverschap als politiek wapen - monografie
Auteur: Margreet den Buurman | Prijs: € 19.95

Schrijf de eerste review over dit boek

Snel overzicht

De vraag of een schrijver ook politiek geëngageerd moet zijn, wordt als vanzelf opgeworpen door een van de meest boeiende essays in de wereldliteratuur

Dit najaar is het honderd jaar geleden dat van Thomas Mann zijn grote oorlogsessay ‘Betrachtungen eines Unpolitischen’ verscheen. Zijn vurige verdediging van een schrijverschap buiten de politieke arena, afzijdig van sociaal-maatschappelijke woelingen van alledag, verscheen een paar maanden voordat het einde van de Eerste Wereldoorlog Duitsland een ander aanzien zou geven.

Directe aanleiding voor het essay was het grote meningsverschil met zijn collega-broer Heinrich, dat losbarstte in de winter van 1914/15. Heinrich Mann stelde namelijk in zijn beroemde ‘Zola-essay’ dat schrijvers die zich afzijdig hielden terwijl een hele generatie jongemannen de oorlog in werd gestuurd, geen knip voor de neus waard waren. Naar voorbeeld van Zola moest literatuur misstanden blootleggen en bijdragen aan de emancipatie van het volk. Thomas Mann betrok sommige passages op zichzelf. Bijna acht jaar woei er een ijskoude wind tussen de collega-broers, totdat Heinrich ernstig ziek werd en de familie aanstuurde op een verzoening. De nieuwe Mann monografie gaat over de broedertwist die de geschiedenis in is gegaan als een breuk tussen de broers die nooit meer volledig werd hersteld. De vraag of een schrijver ook politiek geëngageerd moet zijn, wordt als vanzelf opgeworpen door een van de meest boeiende essays in de wereldliteratuur.

Margreet den Buurman, (Den Haag, 1953), is literatuurwetenschapper, vertaler en auteur van een reeks goed ontvangen studies over de Manns. Naast biografieën over Thomas Mann, Heinrich, Erika en Klaus, verschenen er monografieën van haar hand over onder meer zijn complexe relatie met zijn kinderen: Thomas Mann als pater familias.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 19,95
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Gratis bezorging vanaf € 19,75 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Literaire auteurs
Biografieën

Extra informatie

Uitgever Aspekt B.V., Uitgeverij
Pagina's 172
ISBN 9789463380959
Verschenen 21-02-2019
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000
Product lengte 233 mm
Product breedte 153 mm
Product hoogte 18 mm

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit boek

Uw mening

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: